ΑΘΗΝΑ
06:00
|
26.04.2024
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας σε όλη την Τουρκία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των μισθών που είναι κάτω από τον πληθωρισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διανομής πραγματοποιούν στάσεις εργασίας σε όλη την Τουρκία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των μισθών που είναι κάτω από τον πληθωρισμό.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία έχει εκτοξευθεί σε υψηλό 19 ετών, με το κόστος των μεταφορών, των τροφίμων και άλλων βασικών ειδών διατροφής να κατατρώει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Οι ταχυμεταφορείς της μεγάλης εταιρίας τροφίμων της Τουρκίας Yemeksepeti συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη με τις στολές τους για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς και τις προσπάθειες των εταιρειών τους να σταματήσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας διαδικτυακής λιανικής Trendyol είχαν μόλις προηγουμένως απεργήσει στην Τουρκία. Η εταιρεία απέσυρε το σχέδιό της να αυξήσει τους μισθούς κατά 11% και αντ’ αυτού προσέφερε αύξηση 39% για όλους τους εργαζόμενους.

Εμπνευσμένοι από την επιτυχία της Trendyol, οι εργαζόμενοι διανομής σε διάφορες εταιρείες σε ολόκληρη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των Yemeksepeti, Yurtiçi Kargo και Scotty, ανακοίνωσαν τις απεργίες τους με βασικό αίτημα να έχουν καλύτερους μισθούς.

ΠΗΓΗ: #Μένουμε_Ενεργοί, rosa.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα