ΑΘΗΝΑ
11:55
|
23.05.2024
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη έξοδο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ξεκινούν σήμερα αγρότες και της Μαγνησίας, από Πήλιο, Αλμυρό, Σούρπη, Βελεστίνο, με τελικό προορισμό την παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, το μεσημέρι, όπου θα συζητήσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στις 10:30 αγρότες από το Ανατολικό Πήλιο (Ζαγορά – Πουρί) θα συναντηθούν στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος της οδού Ιωλκού, με αγρότες από άλλες περιοχές του Πηλίου (Δράκεια κλπ) ενώ η επόμενη συνάντησή τους θα είναι με αγρότες από Αλμυρό και Σούρπη, στον κόμβο Βελεστίνου, προκειμένου όλοι μαζί να κατευθυνθούν στον Ριζόμυλο όπου ήδη, από τις προηγούμενες μέρες έχει ξεκινήσει η παράταξη αγροτικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θεόδωρο Γεωργαδάκη, το μπλόκο της Μαγνησίας θα βρίσκεται σε άμεσο συντονισμό με το μπλόκο που στήνεται σήμερα στη Νίκαια Λάρισας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, στον προσανατολισμό και τον συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων παίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία συσπειρώνονται 13 Ομοσπονδίες και περίπου 200 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Στις διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν τα αιτήματα για ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Επίσης, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ήρθε η στιγμή ο κάθε αγρότης και ο κάθε κτηνοτρόφος να αντιδράσει σε όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν δύσκολη την επιβίωση τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο και ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας».

ΠΗΓΗ: 902.gr, Ethnos.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατικό ατύχημα στον Βόλο: Σε ΜΕΘ ο τραυματισμένος εργάτης

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας στην Κολομβία

Πειραιάς: 320 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες (upd)

Θεσπρωτία: Άγριος ξυλοδαρμός σε σχολείο-Στο νοσοκομείο 12χρονος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα