ΑΘΗΝΑ
08:23
|
25.04.2024
Έκρηξη περιστατικών ψυχικής υγείας στα παιδιά στη Βρετανία διαπιστώνει έρευνα του BBC, το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη περιστατικών ψυχικής υγείας στα παιδιά στη Βρετανία διαπιστώνει έρευνα του BBC, το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2021. Η πανδημία, τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown φαίνεται ότι είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία παιδιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, περίπου 409.347 παιδιά κάτω των 18 ετών παρουσίασαν διάφορα προβλήματα που έχρηζαν θεραπείας, μεταξύ των οποίων αυτοκτονικές τάσεις και αυτοτραυματισμούς, διατροφικές διαταραχές, κ.λπ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο το 2019 τα αντίστοιχα περιστατικά ήταν 230.591.

Συνολικά, η αύξηση των περιστατικών ξεπέρασε το 77% μεταξύ των παιδιών, ενώ αύξηση περιστατικών ψυχικής υγείας έχουν καταγράψει και οι διευθυντές σχολείων, περιστατικών όμως που δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία του NHS, στο οποίο καταγράφονται μόνο οι περιπτώσεις όσων ζήτησαν κάποια μορφή ιατρικής φροντίδας.

Στην έρευνα μετείχαν περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί ή άλλο προσωπικό σχολικών μονάδων, οι οποίοι εξήγησαν ότι διαπίστωσαν αύξηση σε ψυχικά περιστατικά μεταξύ των μαθητών, μεταξύ των οποίων και κρίσεις άγχους, κυρίως από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα παράσχει προγράμματα για την ψυχική υγεία στα σχολεία συνολικής αξίας 79 εκατ. λιρών, αλλά και τη δημιουργία 400 ομάδων στήριξης της ψυχικής υγείας.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα