ΑΘΗΝΑ
16:54
|
23.04.2024
Έκανε το διπλό έγκλημα στα 13. Δικάστηκε κανονικά σαν ενήλικας. Καταδικάστηκε στα 17 του χρόνια σε 100ετή ποινή κάθειρξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νίκαλας Κέντροβιτζ δεν είναι ένας συνηθισμένος 17χρονος με ψυχικά προβλήματα. Σήμερα καταδικάστηκε σε 100 χρόνια φυλακή καθώς όταν ήταν 13 ετών είχε διαπράξει ένα φρικτό διπλό φονικό το 2017 στο σπίτι στο Όζγκουντ της Ιντιάνα. Τα θύματά του δεν ήταν άλλα από τα ετεροθαλή αδέλφια του.

Η δίχρονη ετεροθαλής αδελφή του, Ντεζρέ Μακάρντι και ο 11μηνος ετεροθαλής αδελφό του Ναθάνιελ.

Όλα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού που οι γονείς του τον είχαν αφήσει στο σπίτι με τα αδέλφια του για να τα προσέχει. Πρώτα σκότωσε τη Ντεζρέ και μετά τον Ναθάνιελ. Μετά τους έβαλε στα κρεβάτια και τηλεφώνησε στους γονείς για να τους πει πως τα αδέλφια του «δεν κουνιούνται».

Όταν έφθασε η αστυνομία στο σπίτι αρχικά νόμιζε πως τα παιδιά πέθαναν από παθολογικά αίτια. Όταν όμως «σκόνταψαν» πάνω σε ένα ακρωτηριασμένο γατάκι κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος των δύο παιδιών δεν είχε φυσικά αίτια. Μοιραία άρχισαν να ανακρίνουν το μοναδικό άτομο που ήταν μαζί τους στο σπίτι.

Η ανάκριση του 13χρονου Νίκαλας έριξε φως στο διπλό φονικό. Ο έφηβος παραδέχθηκε  ότι σκότωσε τα αδέλφια του για να τα σώσει… «από ένα είδος κόλασης».

Ο Εισαγγελέας της κομητείας Ρίπλι, Ρίτσαρντ Ερτέλ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, να δικαστεί ο Νίκαλας από δικαστήριο ανηλίκων. Δικάστηκε κανονικά σαν ενήλικας. Και του επιβλήθηκε η 100ετής ποινή κάθειρξης.

Όλα αυτά πριν καν ενηλικιωθεί…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα