ΑΘΗΝΑ
15:20
|
18.04.2024
Το πεντάχρονο αγόρι έχει παγιδευτεί από την Τρίτη σε ένα πηγάδι 32 μέτρων. Δεκάδες άνθρωποι πασχίζουν να το ελευθερώσουν. Εκατομμύρια προσεύχονται να τα καταφέρει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τρίτη μέρα σήμερα τα μάτια και η σκέψη εκατομμυρίων Μαροκινών παραμένουν συγκεντρωμένα σε ένα σκοτεινό πηγάδι 32 μέτρων της μικρής πόλης Μπαμπ Μπιρίντ της βόρειας επαρχίας Σεφσαουέν.

Στον πάτο του πηγαδιού βρίσκεται ο πεντάχρονος Ραγιάν αφότου έπεσε κατά λάθος την Τρίτη στη διάρκεια παιχνιδιού και περιμένει μόνος και άσχημα τραυματισμένος μέσα στο σκοτάδι τη σωτηρία του.

Race against the clock to save Rayan, the boy trapped in a well in Morocco  - Then24

Τα συνεργεία διάσωσης δουλεύουν ασταμάτητα. Όπως και οι εκσκαφείς που πασχίζουν να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν μία παράλληλη κάθετη σήραγγα βάθους 45 μέτρων με σκοπό να φθάσουν το παιδί και να το βγάλουν έξω με ασφάλεια.

Graphic shows the depth of the well

Ως σήμερα το μεσημέρι  είχαν σκάψει σε βάθος 30 μέτρων.

Ωστόσο όσο πλησιάζουν στο επίμαχο σημείο τόσο γίνονται πιο προσεκτικές οι κινήσεις των εκσκαφέων προκειμένου να μην καταρρεύσει η δεύτερη παράλληλη σήραγγα ή και το πηγάδι.

Ο Μαροκινός κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί διαρκούν τρεις μέρες οι εργασίες δημιουργίας της σήραγγας τόνισε πως το έδαφος είναι ιδιαίτερα ασταθές και επικίνδυνο.

Rescuer looks into the hole

Παναραβική (και όχι μόνο) αγωνία για τον μικρό

Η περιπέτεια του μικρού αγοριού δεν έχει συγκινήσει μόνον το Μαρόκο αλλά και τις γειτονικές αραβικές χώρες .

Η ιστορία του Ραγιάν έχει γίνει ανάρπαστη και εκατομμύρια άνθρωποι δίνουν ευχές για τη σωτηρία του μικρού αγοριού και λόγια συμπαράστασης στο Τουίτερ με το χάσταγκ #SaveRayan.

Στα μαροκινά κανάλια οι δηλώσεις μελών των σωστικών συνεργείων και των μελών της οικογένειας του πεντάχρονου δίνουν και παίρνουν και μεταδίδονται συνήθως σε απευθείας σύνδεση.

Η γιαγιά του μικρού, Λααζίζα διηγείται πόσο αγαπητό είναι το μικρό αγόρι όχι μόνο στο σπίτι του αλλά και σε όλο το χωριό. «Μας λείπει…Είναι εκεί μέσα τρεις νύχτες» είπε μιλώντας κάποια στιγμή και σε έναν απεσταλμένο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Χάλιντ Αγκόραμ ο πατέρας του αγοριού δήλωσε στη μαροκινή δημόσια τηλεόραση ότι την Τρίτη έψαχνε απεγνωσμένα το γιο του για ώρες μέχρι να ανακαλύψει πως είχε πέσει στο πηγάδι.

«Προσεύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να βγει από εκεί μέσα ζωντανός και ασφαλής» συμπληρώνει η μητέρα του Ουασίμα Χάρχιχ μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 2Μ.

Με τόση αγάπη και λίγη τύχη ο μικρός Ραγιάν μπορεί να τα καταφέρει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα