ΑΘΗΝΑ
14:12
|
26.04.2024
Βελτιώνονται οι επιδημιολογικοί δείκτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία θα άρει την εντολή χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από την επόμενη Πέμπτη, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Καρολίνα Ντάρια, δίνοντας τέλος στο μέτρο που είχε επιβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστεί το κύμα των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία μειώθηκε με σταθερό ρυθμό φτάνοντας, χθες Πέμπτη, στα 2.421 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, από σχεδόν 3.400 στις αρχές Ιανουαρίου.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου, περίοδο εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου παραμένουν πολύ χαμηλότερα από εκείνα που παρατηρήθηκαν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, χάρη σε μεγάλο βαθμό στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Η Ισπανία ανέφερε 74.368 νέες μολύνσεις την Πέμπτη, μειωμένες κατά 53% σε σχέση με τα 157.447 νέα κρούσματα της ίδιας μέρας της εβδομάδας, πριν από δύο εβδομάδες.

Εως τώρα η Ισπανία καταγράφει 94.040 νεκρούς από αιτίες που σχετίζονται με τον ιό Covid, τον 18ο υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως, ενώ έχει τον 30ο υψηλότερο πληθυσμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα