ΑΘΗΝΑ
09:44
|
27.04.2024
Η αποτροπιαστική εν ψυχρώ δολοφονία του Αμίρ Λόκi από αστυνομικούς στη Μινεάπολη από αστυνομικούς θα επαναξεταστεί από εισαγγελέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποτροπιαστική εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού Αμίρ Λόκι από αστυνομικούς στη Μινεάπολη της Μινεσότα από αστυνομικούς θα επαναξεταστεί από εισαγγελέα, έπειτα από το αποκαλυπτικό βίντεο που ήρθε στο φως. 

Στο βίντεο, φαίνεται ομάδα των ειδικών δυνάμεων (SWAT) να εισβάλει την Τετάρτη σε διαμέρισμα χρησιμοποιώντας κλειδί και τα μέλη της να μπαίνουν στο σαλόνι, όπου ο Αμίρ Λόκι είναι ξαπλωμένος στον καναπέ, κουκουλωμένος με κουβέρτα. Καθώς ο Λόκι πάει να ανασηκωθεί, κρατώντας πιστόλι στο χέρι, αστυνομικός τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές.

Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε.

Η έφοδος συνδεόταν με υπόθεση στη γειτονική πόλη Σεντ Πολ, στην οποία πάντως σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν αναμεμιγμένος ο 22χρονος.

Ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας Χενεπίν, Μάικ Φρίμαν, ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα της Μινεσότα, Κιθ Έλισον, να επανεξετάσει τη δολοφονία του Λόκι.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια πόλη, δύο χρόνια πριν είχε δολοφονηθεί ο Τζορτζ Φλόιντ, δίνοντας την αφορμή για την έκρηξη κινητοποιήσεων κατά της ρατσιστικής βίας, κυρίως από τα σώματα ασφαλείας στις ΗΠΑ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Λόκι, ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, που έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για να πάρουμε απαντήσεις για αυτή την υπόθεση, ώσπου η οικογένεια του Αμίρ, που πενθεί, να μπορέσει να γυρίσει σελίδα».

Όπως δήλωσε και η Νεκίμα Λέβι Άρμστρονγκ, δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων και ακτιβίστρια, την οποία ο δήμαρχος της πόλης διόρισε πέρυσι ως συμπρόεδρο σε ομάδα εργασίας για την ασφάλεια της κοινότητας, δήλωσε ότι η οικογένεια του Λόκι της είπε το θύμα είχε άδεια οπλοφορίας, ότι το διαμέρισμα όπου δολοφονήθηκε δεν είναι η μόνιμη κατοικία του, ενώ το όνομά του δεν περιλαμβανόταν στο ένταλμα που είχαν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο διαμέρισμα.

Πηγές: ABC, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα