ΑΘΗΝΑ
03:53
|
06.05.2024
Διαψεύδονται τα αμερικανικά σενάρια για σχεδιαζόμενη ρωσική προβοκάτσια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε προβοκάτσιες, όπως η υποτιθέμενη δημιουργία βίντεο για να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία -όπως αναφέρθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες- δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Τσίζοφ σε συνέντευξή του στο CNN.

Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Πέμπτη, επικαλούμενα ανώνυμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι η Ρωσία φέρεται να κατασκεύασε βίντεο με ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις να επιτίθενται εναντίον αμάχων στη Ρωσία ή στις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ, προκειμένου να αποκτήσει πρόσχημα για επίθεση στην Ουκρανία. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε αργότερα από το Υπουργείο Άμυνας.

Μιλώντας στο CNN ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διέψευσε την είδηση και χαρακτήρισε όλο αυτό το σενάριο κατασκευασμένη προβοκάτσια. «Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με όσα έστησαν πριν από λίγο καιρό δυτικές χώρες και ορισμένες  ΜΚΟ στη Συρία, με υποτιθέμενες επιθέσεις χημικών από τη συριακή κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα είχαν γίνει από τους αντιπάλους της»

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία δεν εμπλέκεται ποτέ σε επιχειρήσεις τέτοιου είδους» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίζοφ.

Σχολιάζοντας τις αναφορές, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, χθες Πέμπτη, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται στις ΗΠΑ ειδήσεις για τα σχέδια της Ρωσίας να «εισβάλει» στην Ουκρανία, αλλά τίποτα δεν έχει αποδειχτεί πραγματικό.

Ανησυχίες για τις υποτιθέμενες προετοιμασίες της Μόσχας για εισβολή στην Ουκρανία διακινούνται όλο και πιο συχνά στη Δύση και στο Κίεβο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατήγγειλε αυτές τις δηλώσεις ως κενή και αβάσιμη κλιμάκωση της έντασης, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, ενώ δεν απέκλεισε πιθανές προκλήσεις ώστε να δικαιολογηθούν τέτοιοι ισχυρισμοί.

Οι προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης με τη βία θα έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες, προειδοποίησε τέλος ο κ. Πεσκόφ.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα