ΑΘΗΝΑ
00:10
|
02.05.2024
Στις 2 το μεσημέρι η τελετή έναρξης στο Πεκίνο. Πρώτη στο στάδιο θα μπει, ως είθισται, η ελληνική αποστολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 24η διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων ξεκινά «επίσημα» σήμερα, με την τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, γνωστό και ως «Φωλιά του πουλιού».

 Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Ζανγκ Γιμού, που σκηνοθέτησε και την τελετή έναρξης των Ολυμπακών Αγώνων του 2008 είναι υπεύθυνος και φέτος. «Μεσούσης της πανδημίας, ο κόσμος χρειάζεται μια νέα και δυνατή ματιά. Όλα είναι τελείως διαφορετικά τώρα – Το στάτους της Κίνας, η εικόνα της στον κόσμο και η ανατολή του εθνικού μας στάτους. Το φορτίο είναι πολύ βαρύ. Φυσικά, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το Πεκίνο 2008, οπότε θα κάνουμε κάτι άλλο» ανέφερε.

Στην τελετή έναρξης αναμένεται να συμμετέχουν, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μόλις 3.000 άτομα σε σχέση με τα 15.000 του 2008. Η διάρκεια της Τελετής προβλέπεται στα 100 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες οι θεματικές πάνω στις οποίες θα κινηθεί θα αφορούν θέματα όπως την επιθυμία της Κίνας για παγκόσμια ειρήνη, το σλόγκαν της διοργάνωσης «Μαζί για ένα κοινό μέλλον» αλλά και το Ολυμπιακό μότο «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – μαζί».

Πρώτη στο στάδιο θα μπει, ως είθισται, η ελληνική αποστολή. Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι.

Στους Αγώνες, που θα λήξουν στις 20 Φεβρουαρίου, αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 2.900 αθλητές, από 91 χώρες, που θα διαγωνιστούν σε 15 αθλήματα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα