ΑΘΗΝΑ
21:46
|
11.06.2026
Το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού στα χιόνια και τον πάγο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Σαμονί της Γαλλίας το 1924 από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου. Τρία χρόνια νωρίτερα, η ΔΟΕ είχε αποφασίσει να θέσει υπό την αιγίδα της την «Εβδομάδα Χειμερινών Σπορ» που τελικά πήρε τον τίτλο των πρώτων Χειμερινών, ένα χρόνο μετά την τέλεσή τους! Συμμετείχαν 16 χώρες με 258 αγωνιζόμενους, από τους οποίους μόνο οι 11 ήταν γυναίκες. Το πρώτο αγώνισμα που έγινε ήταν τα 500 μέτρα στο πατινάζ ταχύτητας με νικητή τον Αμερικανό Τσαρλς Τζουτρόου. Δεν υπήρχε ελληνική συμμετοχή.

Πεκίνο 2022

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην μητρόπολη της Κίνας, το Πεκίνο. Οι αγώνες θα διαρκέσουν 16 ημέρες. Το Ice Ribbon, όπως είναι διεθνώς γνωστό το στάδιο National Speed Skating Oval (NSSO), φωταγωγήθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την τελετή έναρξης.

Το στάδιο ονομάστηκε «Κορδέλα από πάγο», αφού αποτελείται από 22 τεράστιες ατσάλινες κορδέλες που θα φωτίζονται αρχικά μπλε, στο χρώμα του πάγου, και στη συνέχεια θα αλλάζουν διαρκώς χρώματα. Το Πεκίνο σήμερα γίνεται η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα έχει φιλοξενήσει Θερινούς (2008) και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα αθλητικό ραντεβού, διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς πραγματοποιείται εν μέσω μιας πανδημίας και με τη Δύση να έχει επιστρέψει στην απειλή των μποϊκοτάζ.

Δείτε εδώ ζωντανά την τελετή έναρξης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρχισε το Mundial

Ξεκινά το Μουντιάλ, με φαβορί το Μεξικό

Τι έκανε ο Τραμπ στους τελικούς του NBA: Και γκαντέμης και ανεπιθύμητος (video)

Μουντιάλ: Το Ιράν καταγγέλλει τις ΗΠΑ για ακύρωση των εισιτηρίων των οπαδών του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα