ΑΘΗΝΑ
11:15
|
02.05.2024
Έντονη υπήρξε ήδη η αντίδραση των μαθητών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, με εντολή του γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, καθηγητής στο εν λόγω σχολείο φέρεται να είπε σε μαθητή «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» επειδή δηλώνει κορίτσι.

Ο καθηγητής σύμφωνα με καταγγελία γονέα στο «Πρώτο Θέμα» πρόσβαλε τον μαθητή προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμαθητών του: «Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

Την επόμενη ημέρα οι συμμαθητές του παιδιού εμφανίστηκαν στο σχολείο, τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Μαθητής του σχολείου και μέλος του 15μελούς μίλησε στο neolaia.gr διευκρινίζοντας πως πρόκειται για καινούργιο καθηγητή κι ότι το παιδί δεν φορούσε φούστα, όπως λανθασμένα γράφτηκε σε μερικά sites. Πάνω στη συζήτηση, δέχθηκε ομοφοβική «επίθεση» λεκτικώς από τον εν λόγω καθηγητή, επειδή ο μαθητής νιώθει και δηλώνει κορίτσι.

ΠΗΓΗ: Neolaia.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα