ΑΘΗΝΑ
13:51
|
27.04.2024
Οι 3 αναρριχητές ήταν έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση, ενώ ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από τεράστια επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι 3 αναρριχητές τα ίχνη, των οποίων χάθηκαν από το Σάββατο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha οι 3 αναρριχητές έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους.  

Οι 3 άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Άνθρωποι από το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησαν τους 3 άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός με το προσωπικό του Κέντρου να ξεκινά την αναζήτησή τους ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας επικεντρώνοντας στην περιοχή από «μαυρολίμνη» έως Ύδατα της Στυγός.  Στην περιοχή βρέθηκαν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παράλληλα, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Επίσης έχει σηκωθεί και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Με πληροφορίες από Kalavrytanews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα