ΑΘΗΝΑ
02:53
|
05.05.2024
«Τα δάση θα γίνουν σύμβολο της δύναμης, που έχει δείξει ο λαός της Ουαλίας τα τελευταία δύο χρόνια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες δασικές εκτάσεις για πολύ συγκεκριμένο και συγκινησιακό λόγο πρόκειται να δημιουργηθούν στην Ουαλία, στη μνήμη των ανθρώπων που πέθαναν από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δύο δέντρα θα φυτευτούν στο κτήμα Έρνινγκ του National Trust στο Ρέξεμ αλλά και σε μια άλλη τοποθεσία, στο Μπράουνχιλ στην κοιλάδα Τάουι του Καρμαδενσεαρ.

Ένα μνημειακό δάσος πρόκειται επίσης, να δημιουργηθεί στη νοτιοανατολική Ουαλία μετά τον εντοπισμό μιας νέας τοποθεσίας για τους ανθρώπους, που πέθαναν από κορονοϊό. Ο υπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ τόνισε, ότι το μνημειακό αυτό δάσος θα είναι ένα «ζωντανό μνημείο για όλους όσους έχουν πεθάνει. Θα είναι επίσης, σύμβολο της δύναμης, που έχει δείξει ο λαός της Ουαλίας τα τελευταία δύο χρόνια».

Συνολικά 9.477 θάνατοι που αφορούσαν τον κορονοϊό σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ουαλία. Οι δασικές αυτές εκτάσεις πρόκειται να γίνουν στα πλαίσια ενός προγράμματος «Εθνικού Δάσους» για την Ουαλία.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Natural Resources Wales, Κλαιρ Πίλμαν, δεσμεύτηκε να «συνεργαστεί με τις τοπικές κοινότητες, για να σχεδιάσει το δάσος, διαμορφώνοντας μαζί τους ασφαλείς και προσβάσιμους χώρους, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μπορούν να θυμούνται και να προβληματίζονται για τα επόμενα χρόνια».

«Η φιλοδοξία μας για αυτό το μνημειακό δάσος είναι να γίνει μια ζωντανή, αναπτυσσόμενη περιοχή, ώστε να το απολαμβάνει όλη η κοινότητα», τόνισε η Κλαιρ Πίλμαν.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα