ΑΘΗΝΑ
14:56
|
21.06.2024
Τα προβλήματα στην όραση του εξάχρονου παραμένουν, έξι μήνες μετά το συμβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρείας Jumbo για τον βαρύ τραυματισμό τον οποίο υπέστη το έξι ετών αγοράκι τους, τον περασμένο Ιούλιο, όταν θέλησε να πιάσει ένα παιχνίδι και λόγω ύψους προσέκρουσε πάνω στα σίδερα κρεμάστρας, τα οποία στερούνταν προστατευτικού καλύμματος. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκε σφοδρά στο αριστερό του μάτι, κάτι που προκάλεσε προσωρινή απώλεια όρασης και οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση.

Εξετάζοντας κανείς το χρονικό ενός ατυχήματος που έμελλε να σημαδέψει επί μισό χρόνο την οικογένεια του μικρού αγοριού, αναρωτιέται εάν ήταν κατάλληλα διαμορφωμένες οι συνθήκες μέριμνας για την αποφυγή τραυματισμών στο υποκατάστημα της εταιρείας στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Υπήρχε άραγε η απαραίτητη πρόνοια ώστε να εξασφαλίζεται, στον «ναό του παιχνιδιού», η ασφάλεια των ανηλίκων που με διάχυτο αυθορμητισμό και ξεγνοιασιά σπεύδουν στα παιχνίδια της αρεσκείας τους; 

Στην κατά παντός υπευθύνου μήνυση που έχουν καταθέσει οι γονείς του εξάχρονου, και που δημοσιοποιεί το protothema.gr, αναφέρεται ότι λίγο έλειψε να χαθεί παντελώς η όραση στο αριστερό μάτι του ανήλικου αγοριού.
 
Το θέμα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, καθώς το ζήτημα κοινοποιείται στην καθ’ ύλην αρμόδια και ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», καθώς επίσης στο εποπτεύον Υπουργείο Ανάπτυξης, δεδομένου ότι -όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκληση- μέλημα των εγκαλούντων γονέων είναι να ληφθούν μέτρα προστασίας, να μην επαναληφθεί έτερος τραυματισμός ανηλίκου παιδιού και, φυσικά, κανείς γονέας να μην βιώσει τον εφιάλτη που βίωσαν οι ίδιοι.
  
Στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά, εκείνο όμως που απομονώνεται ως καίριο είναι το εξής: Γιατί δεν υπήρχε μέριμνα ώστε να μην είναι γυμνά από ειδικά «stop», όπως ονομάζονται, τα σιδερένια κρεμαστάρια;

Όπως υποστηρίζει στη μήνυση η 42χρονη μητέρα, τη στιγμή του τραυματισμού βρισκόταν σε κοντινή απόσταση μία υπάλληλος που μπορεί να πιστοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Ωστόσο, η μητέρα ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν υπήρξε έμπρακτη συμπαράσταση από το προσωπικό του υποκαταστήματος του Jumbo την ώρα που το αγοράκι χτύπησε, αλλά το μόνο – όπως τονίζει – που φαίνεται να ενδιέφερε τους εργαζόμενους ήταν η καταβολή των προβλεπόμενων ποσών για κάποιες αγορές που είχαν ήδη γίνει.
 
Με το άγχος να την κυριεύει, η μητέρα είχε χαθεί σε πλήθος αρνητικών σκέψεων, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τον εξάχρονο γιο της που τη στιγμή εκείνη, όπως θυμάται, έκλαιγε γοερά.

Η 42χρονη βρισκόταν στο κατάστημα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Όπως επισημαίνει, δεν φανταζόταν ότι μέσα σε δευτερόλεπτα και παρόλο που είχε συνεχώς τον νου της, ξαφνικά ο γιος της θα προχωρούσε λίγα βήματα για να πάρει ένα πλαστικό πιστολάκι το οποίο όμως κρεμόταν από σιδερένια κρεμάστρα. Λόγω ύψους, το μάτι του παιδιού τραυματίστηκε από τη σιδερένια εξοχή. 
 
Το επίσης αρνητικό στην υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι ο 43χρονος πατέρας του παιδιού νοσούσε βαριά από κορονοϊό την περίοδο των σχολικών διακοπών, με αποτέλεσμα η 42χρονη να είναι μόνη στο κατάστημα με δύο παιδιά και το ένα να μην μπορεί να δει εξαιτίας του νωπού τραύματος. 
 

Το χτύπημα, όπως επισημαίνεται στη μήνυση, ήταν τέτοιο που προκάλεσε οίδημα, ερυθρότητα και εσωτερική αιμορραγία στο μάτι. Τα προβλήματα στην όραση του εξάχρονου παραμένουν, έξι μήνες μετά το συμβάν. 
 
Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα, ειδικός γιατρός παρέπεμψε την οικογένεια σε χειρουργό, ώστε να γίνει η κατάλληλη για να αποφευχθεί η ολική τύφλωση. Η επέμβαση έγινε και το αγοράκι νοσηλεύτηκε στο «Παίδων Πεντέλης» για μία ημέρα. 
 
Η μητέρα επικαλείται και τα λόγια του χειρουργού, ο οποίος δεν μπορούσε να τη διαβεβαιώσει ότι το σοβαρό τραύμα δεν θα στιγμάτιζε την όραση του παιδιού της. 
 
Εγκαλεί, παράλληλα, τους υπεύθυνους του καταστήματος, κατηγορώντας τους για σωματική βλάβη από αμέλεια. «Εγκαλούμε για λογαριασμό του παιδιού μας κάθε υπεύθυνο για την άδικη πράξη της σωματικής βλάβης» επισημαίνουν οι γονείς στη μήνυση που κατέθεσαν.

Σε επικοινωνία με το νομικό τμήμα της εταιρίας Jumbo την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, η νομική σύμβουλος κ. Οικονόμου, απάντησε στον ιστότοπο protothema.gr ότι το καταγγελλόμενο συμβάν δεν έχει καταγραφεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την οικογένεια του 6χρονου αγοριού,  επιδόθηκε  στις 24/10/2022 στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Μοσχάτο εξώδικη όχληση μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η υποβολή της μήνυσης εις βάρος των Jumbo.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά και στην Δροσοπηγή Κορινθίας- Επιχειρούν εναέρια μέσα

Φωτιά και στην Αχαΐα -Μήνυμα από το 112

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο λόγω αγώνα δρόμου

Δασική πυρκαγιά στην Αργολίδα -Εκκένωση των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα