ΑΘΗΝΑ
00:23
|
24.04.2024
Το Bureau of Prisons βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εξέτασης της πλειονότητας των 400 καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση από προσωπικό σε κρατούμενο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα στο Δουβλίνο της Καλιφόρνια επέτρεψε και συγκάλυψε τη διαρκή σεξουαλική κακοποίηση τροφίμων του από μέλη του προσωπικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακής του Associated Press. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών, από κρατούμενους και πρώην υπαλλήλους, με λεπτομέρειες για περιπτώσεις κακοποίησης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι ισχυρισμοί για κακομεταχείριση από τους δεσμοφύλακες αγνοήθηκαν και ορισμένοι κρατούμενοι τιμωρήθηκαν με απομόνωση μετά τις καταγγελίες που έκαναν.

Ο Αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος κατηγορείται ότι είχε στο κινητό του γυμνές φωτογραφίες ενός κρατούμενου, στον οποίο, σύμφωνα με την έρευνα, είχε επιτεθεί σεξουαλικά. Ένας άλλος φύλακας φέρεται να παραδέχτηκε ότι ήθελε να αφήσει έγκυες τις γυναίκες κρατούμενες, ενώ ένας άλλος σωφρονιστικός υπάλληλος κατηγορήθηκε ότι έβαλε μια κρατούμενη να εργαστεί μαζί με ένα μέλος του προσωπικού το οποίο η ίδια είχε προηγουμένως κατηγορήσει για βιασμό. Μάλιστα, αφού της ανακοίνωσε την εργασία που θα αναλάβει και αυτό που θα τη βοηθήσει, της δήλωσε χαρακτηριστικά «ας αρχίσει το παιχνίδι».

Η κουλτούρα της κακοποίησης στη φυλακή της Καλιφόρνια ήταν τόσο διάχυτη, που πολλοί τρόφιμοι και μέλη του προσωπικού φέρεται να την αναφέρουν ως «το κλαμπ του βιασμού».

Η αποκάλυψη των όσων συμβαίνουν στη φυλακή του Δουβλίνου έχουν οδηγήσει στη σύλληψη τεσσάρων μέχρι στιγμής, ανέφερε το AP, αν και πολλοί ισχυρισμοί δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί. Το Bureau of Prisons βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εξέτασης της πλειονότητας των 400 καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση από προσωπικό σε κρατούμενο το 2020, έτος κατά το οποίο σημειώθηκαν ορισμένες από τις καταγγελίες. Μεταξύ των τεσσάρων που συνελήφθησαν, μετά από καταγγελία που έφτασε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, είναι ο πρώην προϊστάμενος του προσωπικού, Αρχιφύλακας Ρέυ Τζ. Γκαρσία.

Το σωφρονιστικό κατάστημα του Δουβλίνου μετατράπηκε σε φυλακή μόνο για γυναίκες το 2012 και σήμερα στεγάζει περίπου 750 κρατούμενες. Νεοεισερχόμενες κρατούμενες στη συγκεκριμένη φυλακή είναι οι διάσημες ηθοποιοί Λόρι Λάφλιν και Φελίσιτυ Χάφμαν, οι οποίες καταδικάστηκαν για απάτη που σχετίζεται με ένα σκάνδαλο εισαγωγής σε κολέγιο.

Ένας νέος Αρχιφύλακας, ο Θαχέσα Χουσίνο, θα αναλάβει τη θέση του αυτό το μήνα στις εγκαταστάσεις του Δουβλίνου και έχει υποσχεθεί μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» για τη σεξουαλική κακοποίηση. «Δεν θα γίνει ανεκτή μια κουλτούρα ανάρμοστης συμπεριφοράς ή ενέργειες που δεν αντιπροσωπεύουν τις βασικές αξίες του Bureau Of Prisons», είπε.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα