ΑΘΗΝΑ
02:09
|
24.04.2024
Οι ναρκωτικές ουσίες τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κοιλότητα των κατασκευών ψησίματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινή φυλάκισης 23 ετών σε κατηγορούμενο που παραδέχθηκε τα αδικήματα εξαγωγής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (MDMA), συνολικού βάρους 628 κιλών και 63,3 γραμμαρίων, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Οι ναρκωτικές ουσίες είχαν εντοπιστεί από τις αυστραλιανές Αρχές κατά το έτος 2019 σε κυπριακές ψησταριές και είχαν εισαχθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία με ιστιοφόρο σκάφος, ενώ τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κοιλότητα των κατασκευών ψησίματος και εξήχθησαν ακτοπλοϊκώς με εμπορευματοκιβώτιο από το νέο λιμάνι Λεμεσού.

Όπως το ίδιο το Δικαστήριο επεσήμανε στην απόφασή του, επρόκειτο για μια μεγάλη επιχείρηση εισαγωγής και εξαγωγής τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με την Κύπρο να αποτελεί για τους εμπόρους τον διαμετακομιστικό σταθμό και ο κατηγορούμενος είχε συντελέσει στην επίτευξη του σκοπού της όλης επιχείρησης, με ειδική αναφορά να γίνεται από το Δικαστήριο, στον ρόλο του εντός της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η υπόθεση αφορά στη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που απασχόλησε ποτέ τα κυπριακά δικαστήρια και συνεπώς, τη σοβαρότερη μέχρι τώρα κυπριακή υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικές ουσίες.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα