ΑΘΗΝΑ
10:19
|
16.04.2024
Το άτυχο αγόρι δεν κατάφερε να επιβιώσει μετά την πτώση του σε πηγάδι, παρά τις μεγάλες προσπάθειες εδώ και 4 ημέρες για τη διάσωσή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μαρόκο προετοιμάζεται σήμερα η κηδεία του «μικρού Ραγιάν», ενός αγοριού πέντε ετών που πέθανε αφού είχε παγιδευτεί μέσα σε ένα πηγάδι για τέσσερις ημέρες.

Ο Ραγιάν Οράμ έπεσε στο πηγάδι των 32 μέτρων την 1η Φεβρουαρίου. Αμέσως οργανώθηκαν επίπονες προσπάθειες για τη διάσωσή του που τράβηξαν την προσοχή από όλο τον κόσμο.

Στο Μαρόκο, εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στο πηγάδι και χιλιάδες άλλοι παρακολούθησαν διαδικτυακά τις προσπάθειες διάσωσης.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στο χωριό του στα βόρεια βουνά Ριφ όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Όταν τελικά το αγόρι ανασύρθηκε από το πηγάδι το απόγευμα του Σαββάτου, αυτό που έμοιαζε αρχικά ως διάσωσή του αντιμετωπίστηκε με ζητωκραυγές από το πλήθος των συγκεντρωμένων. Όμως η χαρά μετατράπηκε σε απογοήτευση λίγα λεπτά αργότερα, όταν ανακοινώθηκε ο Ραγιάν ήταν νεκρός.

Οι προσπάθειες διάσωσης είχαν αναμεταδοθεί σε όλο τον κόσμο – και αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου, άρχισαν αφιερώματα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το hashtag #SaveRayan ήταν δημοφιλές, ο κόσμος εξέφρασε τη συμπάθεια και τη λύπη του.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ τηλεφώνησε στους γονείς του αγοριού και τους εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ εξέφρασε τη λύπη του, επαίνεσε τον «όμορφο» τρόπο που οι άνθρωποι «συνεργάστηκαν για να σώσουν ένα παιδί».

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα