ΑΘΗΝΑ
14:50
|
13.07.2024
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10 Φεβρουαρίου στον Τάσο Σαραντή στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 10 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η αγωγή εταιρίας παραγωγής ρεύματος  «WRE ΕΛΛΑΣ» κατά του δημοσιογράφου της εφημερίδας των Συντακτών Τάσου Σαράντη.

«Η τρομοκράτηση όσων είναι απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος είναι μια συνήθης τακτική αυτών των εταιριών» τονίζει η συλλογικότητα Save Tinos αναφέροντας πως τα παραδείγματα είναι πολλά.

«Αγωγές και μηνύσεις σε πολίτες που αντιστέκονται, αγωγές και μηνύσεις σε δημοσιογράφους που γράφουν για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η παραγωγή τέτοιου είδους αγωγών και η τακτική που ακολουθούν όλες οι  «πράσινες» εταιρίες είναι πανομοιότυπες. Ανάλογα τέτοια περιστατικά υπάρχουν και στην Τήνο, με πάνω από εκατό αγωγές σε πολίτες που αντιστάθηκαν στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Οι αγωγές που δέχονται πολίτες και δημοσιογράφοι δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν και δε θα μας αποτρέψουν στο μέλλον να λέμε τη γνώμη μας. Ο σκοπός τους μέσω των αγωγών και των μηνύσεων είναι η αποτροπή στο να εκφράζουμε τις απόψεις μας και φυσικά η οικονομική και ηθική εξουθένωση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνη για τα εκατομμύρια στρέμματα που κάηκαν και με τη σύμπραξη αυτών των εταιριών θα επενδύσουν επάνω στα καμένα.

Η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος σε βάρος πολιτών και η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής στους τόπους που είτε έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα ή θα εγκατασταθούν στο μέλλον είναι πάγια τακτική τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και η τρομοκράτηση πολιτών και δημοσιογράφων μέσω των αγωγών. Αυτή η τακτική δεν πρέπει να μας πτοήσει. Τα κέρδη τους είναι πάνω από κάθε οικολογική συνείδηση και στο βωμό του χρήματος θα κάψουν τα πάντα για να τοποθετήσουν τέτοιου είδους πάρκα και να μας κάνουν τη ΄΄μεγάλη μπαταρία΄΄ της Ευρώπης».

Η συλλογικότητα «Save Tinos» δηλώνει πως «είμαστε στο πλευρό όλων όσων αντιστέκονται στην περιβαλλοντική καταστροφή που είναι εδώ και έχει την υπογραφή των τελευταίων κυβερνήσεων» και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου θα εκδικαστεί η αγωγή κατά του δημοσιογράφου της εφημερίδας των Συντακτών Τάσου Σαράντη.

Πηγή: alterthess.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά τώρα στην Κόρινθο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των τρένων του Προαστιακού

Πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου

Υπερψηφίστηκε… σε συνθήκες καύσωνα το ν/σ του υπουργείου Τουρισμού

Φάτε μάτια ψάρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα