ΑΘΗΝΑ
11:53
|
05.07.2022
Σε κατασχέσεις ναρκωτικών και συλλήψεις για τη διακίνηση των εμπλεκομένων σε επιχειρήσεις στην Αττική προχώρησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ τις περασμένες μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατασχέσεις ναρκωτικών και συλλήψεις για τη διακίνηση των εμπλεκομένων σε επιχειρήσεις που έγιναν για τον εντοπισμό τους στην Αττική προχώρησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ τις περασμένες μέρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

Α.    Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Αργεντινή, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 426 γραμμαρίων κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένης εντός χάρτινων κυλίνδρων. Από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής διενεργείται προανάκριση για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση του δράστη.

Β.    Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Ολλανδία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 111 δισκίων MDMA και 96,2 γραμμαρίων αμφεταμίνης. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης του δέματος, ημεδαπός υπήκοος 33 ετών, στην περιοχή των Γλυκών Νερών Αττικής.

Γ.    Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Ολλανδία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 107,5 γραμμαρίων κρυσταλλικής MDMA. Σε παράλληλη έρευνα, ανακαλύφθηκε και δεύτερο ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο σε αυτή την περίπτωση από τη Γερμανία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, στο οποίο ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1.154 δισκίων Έκσταση (XTC) με παραλήπτη το ίδιο πρόσωπο. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης των δεμάτων, ημεδαπός υπήκοος 40 ετών, στην περιοχή του Διονύσου Αττικής.

Δ.    Σε δέμα προερχόμενο από την Κένυα, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, το οποίο είχε αποσταλεί με αεροπορική πτήση, ως εμπορευματική αποστολή και όχι ως ταχυδρομικό δέμα, προερχομένη από την Κένυα διαμέσου Γαλλίας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1 κιλού και 520 γραμμαρίων ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένης σε συσκευασίες που περιείχαν επεκτάσεις μαλλιών (hair extensions). Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης του δέματος, αλλοδαπός υπήκοος 43 ετών, στο κέντρο της Αθήνας.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής και διεθνούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει, για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις συνεργάστηκε με το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» , τις Γαλλικές Τελωνειακές Αρχές και με το γραφείο της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. που εδρεύει στην πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες, μετά των σχηματισθεισών δικογραφιών, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Πηγές: Καθημερινή, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Νορβηγία: Απεργία στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιούλιο

Μια εκτέλεση θανατοποινίτη τον μήνα από τον Αύγουστο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα