ΑΘΗΝΑ
10:32
|
07.05.2024
Η χρηματοδότηση αφορά την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας - Τμήμα Α' - Άλσος Βεΐκου - Γουδή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υπογραφή νέας σύμβασης χρηματοδότησης ποσού 580 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή της νέας Γραμμής του Μετρό Αθήνας ανακοίνωσαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Το τριακονταετές δάνειο θεωρείται από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις συγκοινωνιακού έργου στη χώρα καθώς συνιστά τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει δώσει η ΕΤΕπ για την κατασκευή ενός και μόνο έργου στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση αφορά την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας – Τμήμα Α’ – Άλσος Βεΐκου – Γουδή.

Αφιέρωμα στη γραμμή 4 του Μετρό: ο διαγωνισμός για το έργο και όλες οι  λεπτομέρειες – Athens Transport

«Η επένδυση στις βιώσιμες μεταφορές είναι κρίσιμης σημασία για τη βελτίωση της καθημερινότητας, τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Τα τελευταία 30 χρόνια, η ΕΤΕπ υπήρξε αρωγός των επενδύσεων με όραμα, όπως το όραμα που ενσάρκωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ, η οποία κατάφερε να μειώσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα βελτιώνοντας την ποιότητα των μετακινήσεων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της της ΕΤΕπ Κρίστιαν Τόμσεν.

Aπό την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ Νικόλαος Κουρέτας δήλωσε: «H υλοποίηση των έργων της Αττικό Μετρό ΑΕ δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ένταξή τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της οποίας η συμβολή είναι καθοριστική από την έναρξη κατασκευής των έργων Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έως και σήμερα». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Ισραήλ: Βουτιά για το σέκελ κατόπιν ανακοίνωσης εισβολής στην Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα