ΑΘΗΝΑ
23:39
|
08.05.2024
Το ECDC θυμίζει ότι ο εμβολιασμός των εφήβων εισήχθη το καλοκαίρι του 2021, έξι μήνες μετά την έναρξη εμβολίων κατά του κορονοϊού στους ενήλικες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου εμβολιασμού και στη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε ομάδες προτεραιότητας, πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο χορήγησης αναμνηστικών δόσεων σε εφήβους ηλικίας έως 17 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).

Με άλλα λόγια το ECDC αποφεύγει να συστήσει σε αυτή τη φάση τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου όπως έχει κάνει το αντίστοιχο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, το ECDC θυμίζει ότι ο εμβολιασμός των εφήβων εισήχθη το καλοκαίρι του 2021, περίπου έξι μήνες μετά την εισαγωγή των εμβολίων κατά του κορονοϊού στις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ. Οι χώρες αυτές συνιστούν πλέον τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών και από αυτές, δέκα συνιστούν τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης για άτομα κάτω των 18 ετών.

Κορωνοϊός: Προς σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών

Οι μελέτες που είναι διαθέσιμες για τους εφήβους αναφέρουν κυρίως την αποτελεσματικότητα του εμβολίου του αρχικού κύκλου εμβολιασμού κατά της παραλλαγής Δέλτα και δείχνουν πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας έναντι λοιμώξεων, νόσησης με συμπτώματα και σοβαρής ασθένειας.

Υπάρχουν περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία για τη μείωση της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό μεταξύ των εφήβων. Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδηλώνουν μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, πέντε έως έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού κύκλου εμβολιασμού, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενδείξεις μείωσης της ανοσίας έναντι σοβαρής νόσου.

Κορονοϊός-Εμβολιασμός παιδιών και εφήβων: Απαντήσεις στις απορίες των γονέων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα