ΑΘΗΝΑ
05:06
|
02.05.2024
Παραδόθηκε 25χρονος Έλληνας που αναζητούσαν οι αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθημερινές είναι πλέον οι εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή και οπαδού του Άρη Καμπανού. Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, βρέθηκε τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη ενός εκ των συλληφθέντων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Πρόκειται για τον 22χρονο, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη, ένα τραύμα που προέρχεται από το μαχαίρι το οποίο κρατούσε και φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο Άλκη.

Στο μεταξύ, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε οικειοθελώς σήμερα, λίγο μετά τις 14.00, ο 25χρονος Έλληνας που αναζητούσαν οι αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Πρόκειται για τον 25χρονο που σχετίζεται με σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις αρχές όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν τελικά στη Θεσσαλονίκη.

Είναι το δέκατο άτομο που βρίσκεται ενώπιον των διωκτικών αρχών για την δολοφονία του Άλκη. Απομένει ο 23χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και για τον οποίο κινούνται οι διαδικασίες για την μετατροπή του εντάλματος σύλληψής του σε διεθνές, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα η χώρα μας θα υποβάλει στην Αλβανία αίτημα για την έκδοσή του.

Ακόμη ένα στοιχείο που προκύπτει, είναι ότι ο 21χρονος που φωτογραφίζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, μπήκε στο τρίτο αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην οδό Γαζή. Επίσης, ο 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφθη πρώτος, φαίνεται εντέλει να μη συμμετείχε στην επίθεση γιατί όταν βγήκε από το λευκό Citroen δεν τράβηξε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αρχίσει να τσουλάει, επέστρεψε και βρέθηκε στη θέση του οδηγού.

Ακόμη ένα στοιχείο είναι πως ο 21χρονος που κατονομάζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αντίπαλους οπαδούς προ ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει την όρασή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τις κινήσεις και την οργάνωση των δραστών, λίγο πριν εξαπολύσουν την άγρια επίθεση στην περιοχή Χαριλάου, από την οποία έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης Καμπανός. Δείχνει τον τρόπο που το «τάγμα θανάτου» των χούλιγκαν έφτασε στο σημείο που ο Άλκης και οι δύο φίλοι του περπατούσαν μετά από βόλτα. Εικόνες που οδήγησαν τους αστυνομικούς σε συμπεράσματα και στα ίχνη των ατόμων που έψαχναν.

Η ιατροδικαστής Λήδα Καλλιόπη Κοβάτση, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για την ιατροδικαστική εξέταση στον Άλκη, είπε ότι «το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα». Συμπληρώνοντας, η ιατροδικαστής είπε: «Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πέτυχαν».

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο σημείο την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν συμμετείχε, ενώ κατονόμασε τους άλλους δράστες. Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες.

Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δύο φίλοι του, που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση, πριν από μια εβδομάδα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, συνάντησαν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Αλέξη Κούγια να δείξει μια φωτογραφία στο κινητό του, η οποία προέρχεται από ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, γιου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν. Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε «οι γονείς του Άλκη μου έδωσαν μια εντολή σήμερα, την οποία είμαι υποχρεωμένος να διεκπεραιώσω. Θέλω να σας δείξω κάτι που είναι συγκλονιστικό. Οι γονείς μου έδωσαν εντολή να το κάνω, με την ελπίδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Μου ζήτησαν να σας δημοσιοποιήσω αυτή τη φωτογραφία».

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα μαχαίρι καρφωμένο σε ξύλινο τραπέζι, ενώ την είχε αναρτήσει ο Γ. Σαββίδης μετά από ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη μέσα στην Τούμπα.

ΠΗΓΗ: Grtimes.gr, ΕΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα