ΑΘΗΝΑ
09:44
|
19.04.2024
H εταιρεία «Νavigator» θα συνδράμει την αστυνομία της Οτάβα έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στην «κατάληψη» της πόλης από το «Κονβόι για την Ελευθερία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η «κατάληψη» του κέντρου της Οτάβα από τους οδηγούς φορτηγών και τους υποστηρικτές τους ενάντια στις υγειονομικές απαγορεύσεις και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συνεχίζεται και πλέον, απ’ ό, τι φαίνεται, το καναδικό κράτος θα χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να εκτονώσει την κρίση. Την Παρασκευή, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τους εκπροσώπους της αστυνομίας της καναδικής πρωτεύουσας σχετικά με την εξέλιξη των κινητοποιήσεων του «Κονβόι της Ελευθερίας», και δίπλα σε αξιωματικούς, ένστολους και με πολιτικά, εθεάθη και ένας άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με το καναδικό δίκτυο CBC, δεν ανήκει στις δυνάμεις του σώματος, αλλά λογοδοτεί κατευθείαν στο γραφείο του αρχηγού.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Μάθιου Μπαρνς, ανώτερος σύμβουλος της «Navigator» — μιας ιδιαίτερα ακριβής εταιρείας παροχής υπηρεσιών σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων που θεωρείται στην «ελίτ» του τομέα της.

Το γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας Πέτερ Σλόλυ επιβεβαίωσε μέσω email ότι η «Navigator» προσλήφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για να «βοηθήσει την Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα και το Συμβούλιο Αστυνομικών Υπηρεσιών της Οτάβα με επικοινωνιακή/κοινοτική υποστήριξη το πρώτο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων».

Το πλήρες κόστος των υπηρεσιών δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά σύμφωνα με τη δήλωση, οι Καναδοί φορολογούμενοι πληρώνουν τη «Navigator» με βάση αυτό που περιγράφεται ως «βασική χρέωση υπηρεσίας», με «ανώτατο όριο» που φτάνει τα 50έως 75 χιλιάδες δολάρια (δεν υπήρξε βέβαια ανταγωνιστική προσφορά ούτε άλλος «υποψήφιος» πάροχος των ειδικών αυτών υπηρεσιών διαχείρισης κρίσης).

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη γίνει σαφές αν η «βοήθεια» αυτή από τη «Navigator» μπορεί να αποδώσει καρπούς, ενώ οι δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας για πιθανή εμφάνιση του στρατού στην πόλη τις προηγούμενες μέρες δεν δείχνουν ούτε ψυχραιμία ούτε μια διαχειριστική στρατηγική αποτελεσματική.

Με το σύνθημα «Όταν δεν έχεις την πολυτέλεια να χάσεις», η «Navigator» περιγράφει τον εαυτό της ως «η κορυφαία εταιρεία παροχής στρατηγικών συμβουλών και επικοινωνιών στον Καναδά». Ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια και ο πρόεδρός της, Τζέημι Βατ, ήταν ένας προοδευτικός/συντηρητικός στρατηγικός αναλυτής που συνεργάστηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Μάικ Χάρις, βοηθώντας τον να λανσάρει την «Επανάσταση της κοινής λογικής».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο της εταιρείας, ο Βατ αγαπημένος σύμβουλος των ελίτ. «Θεωρείται ευρέως ως ο κορυφαίος υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας στον Καναδά, είναι έμπιστος σύμβουλος σε διοικητικά συμβούλια, επιχειρηματίες, καθώς και πολιτικούς ηγέτες και στα τρία επίπεδα διακυβέρνησης σε ολόκληρο τον Καναδά.»

Η «Navigator» άνοιξε ένα γραφείο στην Οτάβα τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με ένα δελτίο ειδήσεων εκείνης της εποχής, με επικεφαλής τους Γκράχαμ Φοξ και Μπαρνς. Πριν ενταχθεί στη «Navigator», ο Μπαρνς ήταν ανώτερος διευθυντής επικοινωνίας της υπουργού Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ, και εργάστηκε επίσης για τον προκάτοχό της Μπιλ Μορνώ.

Ο Φοξ ήταν στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος του think tank Institute for Research on Public Policy, και προηγουμένως είχε εργαστεί ως υπεύθυνος επικοινωνίας με την κυβέρνηση για τη δικηγορική εταιρεία Fraser Milner Casgrain, σήμερα γνωστή ως «Dentons».

ΠΗΓΗ: Cbc.ca

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα