ΑΘΗΝΑ
01:52
|
05.05.2024
«Εάν μια τέτοια συνάντηση βοηθήσει να λυθεί ο γόρδιος δεσμός στη νοτιοανατολική Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη να συναντηθεί με οποιονδήποτε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν απορρίπτει την ιδέα μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, και είναι προετοιμασμένη για αυτήν εάν πρόκειται να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσον αφορά σε μια συνάντηση με τον Ζελένσκι, κανείς δεν απορρίπτει αυτή την ιδέα εκ των προτέρων. Εάν μια τέτοια συνάντηση συμβάλει να λυθεί ο Γόρδιος δεσμός στην κατάσταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη να συναντηθεί με οποιονδήποτε» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι πριν από τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τελικός της στόχος.

«Πρώτον, πρέπει να δούμε γιατί [οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας] πρέπει να συναντηθούν, ποια θέματα αναμένεται να συζητηθούν και ποιο αποτέλεσμα [επιδιώκουν] να επιτύχουν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τέτοια κατανόηση», ανέφερε ο κ. Πεσκόφ.

Νωρίτερα, η τουρκική εφημερίδα Sabah, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο τύπου του προέδρου της Τουρκίας, ανέφερε ότι μια συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία εάν η Ρωσία συμφωνήσει σε αυτήν, επαναλαμβάνοντας την προ ημερών δήλωση Ερντογάν, ότι ο Ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο έδαφος της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, πάντως, δήλωσε ότι μια ημερομηνία πιθανής επίσκεψης Πούτιν στην Τουρκία δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα