ΑΘΗΝΑ
11:08
|
06.05.2024
Ένα μωρό σκοτώθηκε και η μητέρα τραυματίστηκε όταν αξιωματικοί της ακτοφυλακής του Τρινιντάντ και Τομπάγκο άνοιξαν πυρ εναντίον σκάφους που μετέφερε μετανάστες από τη Βενεζουέλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα ζήτησε από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να διενεργήσει «εξαντλητική έρευνα» για ένα θανατηφόρο περιστατικό στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκε ένα μωρό εννέα μηνών και τραυματίστηκε η μητέρα του, όταν η ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά λέμβου που μετέφερε περίπου 40 μετανάστες που εγκατέλειπαν την πατρίδα τους.

Το σκάφος με τους μετανάστες είχε αναχωρήσει το βράδυ του Σαββάτου από την ανατολική πολιτεία Δέλτα Αμακούρο της Βενεζουέλας, από όπου εκτιμάται ότι αναχωρούν από έξι ως δέκα πλεούμενα με μετανάστες καθημερινά, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ορλάντο Μορένο, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Κιθ Ρόουλι, είπε ότι το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, όταν αξιωματικοί της ακτοφυλακής προσπάθησαν να πυροβολήσουν τις μηχανές του σκάφους, αφού διέταξαν επανειλημμένα τους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, η ακτοφυλακή υποστήριξε ότι ο πυροβολισμός έγινε για «αυτοάμυνα» και είχε σκοπό να αποτρέψει τον εμβολισμό του σκάφους της από την βάρκα των μεταναστών.

Αξιωματούχοι του Τρινιντάντ δήλωσαν ότι το μωρό, πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας η οποία έφερε τραύματα από πυροβολισμό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το πως πέθανε το μωρό.

«Κανένα παιδί μετανάστη δεν πρέπει να πεθάνει ποτέ, είτε ταξιδεύει με τους γονείς του είτε μόνο του. Καμία μητέρα δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών της σε ένα μικρό πλοίο στη βαθιά θάλασσα, εκτός αν δεν έχει άλλη επιλογή», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της UNICEF στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

«Δύο στους τρεις Βενεζουελάνους που μετακινούνται είναι γυναίκες και παιδιά. Αυτό το τραγικό γεγονός είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι είναι οι πιο ευάλωτοι μεταξύ των ευάλωτων. Αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή, προστασία και ασφάλεια – οπουδήποτε και οποτεδήποτε.» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα