ΑΘΗΝΑ
08:00
|
19.05.2024
Η δειγματοληψία ούρων έγινε τουλάχιστον 16 ώρες μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό. Επόμενο ήταν να μην βρεθούν ίχνη του λεγόμενου «ναρκωτικού» βιασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δημοσιότητα δόθηκαν στοιχεία του πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στην Ελβετία από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής, Τοξικολογίας και Χημείας της Βέρνης, όπου είχαν αποσταλεί δύο δείγματα ούρων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που έπεσε θύμα βιασμού την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρώτη η ειδησεογραφική ιστοσελίδα zougla.gr, η ώρα του καταγγελλόμενου βιασμού ήταν στις 4:30 π.μ. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ενώ η δειγματοληψία ούρων πραγματοποιήθηκε στις 21:00 της ίδιας ημέρας.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως «είναι λοιπόν πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα».

«Η ακριβής συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα τη στιγμή του συμβάντος δεν μπορεί να εξαχθεί από τις συγκεντρώσεις EtG και EtS (όπως εξηγείται παραπάνω) στο δείγμα ούρων. Για τον θεωρητικό υπολογισμό συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρέπει να είναι γνωστές οι ποσότητες των αλκοολούχων ποτών και η χρονική στιγμή κατανάλωσης. Επίσης, πρέπει να είναι γνωστή η ώρα του συμβάντος, το βάρος και το ύψος του σώματος. Εάν αυτά τα δεδομένα έχουν γνωστοποιηθεί, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει ένας θεωρητικός υπολογισμός».

Μία άλλη ενδιαφέρουσα διαπίστωση των Ελβετών ειδικών αναφέρει πως καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός ουσιών όπως «Υγρή Έκσταση», ξενοβιοτικά και φάρμακα κατάχρησης μετά την παρέλευση τόσο πολλών ωρών μεταξύ της ώρας του συμβάντος και της λήψης των ούρων (εν προκειμένω πρόκειται για τουλάχιστον 16 ώρες).

Επίσης, οι ιατροδικαστές της Βέρνης αναφέρουν πως ένας θεωρητικός υπολογισμός της συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα είναι δυνατός μόνον αν προηγουμένως έχουν γίνει γνωστά κάποια στοιχεία, όπως το βάρος και το ύψος του σώματος, αλλά και η ακριβής ώρα του συμβάντος. Υπαινίσσονται εμμέσως πλην σαφώς πως ούτε αυτά τα στοιχεία στάλθηκαν στο εργαστήριο.

Στο δεύτερο έγγραφο του πορίσματος, το οποίο αναφέρεται σε δύο τύπους εξετάσεων: στην απλή ιατροδικαστική-τοξικολογική ανάλυση και στις χρωματογραφικές-φασματομετρικές αναλύσεις μάζας. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι με τις απλές τοξικολογικές αναλύσεις δεν εντοπίστηκαν ίχνη αιθανόλης στο δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα. Αντιθέτως, όταν οι ιατροδικαστές στην Ελβετία κατέφυγαν στις φασματομετρικές αναλύσεις μάζας, τότε μόνο η αιθανόλη ανιχνεύτηκε στο δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα.

Τα στοιχεία ή η έλλειψη αυτών μαρτυρούν, αν μη τι άλλο, περίεργη (αν όχι …ύποπτη) καθυστέρηση και επιπολαιότητα στη λήψη των απαραίτητων δειγμάτων και τη συγκέντρωση βασικών στοιχείων για την διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές.

Στην υπόθεση είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα η Γεωργία Μπίκα, επισημαίνοντας το προφανές: Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης, είναι εξίσου οδυνηρός…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα