ΑΘΗΝΑ
19:28
|
04.05.2024
Έχει συλληφθεί ύποπτος για τη δολοφονία του Νίκου Κάτσικα, του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύμα δολοφονίας έπεσε, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο, Νίκος Κάτσικας, με τις τοπικές Αρχές να έχουν συλλάβει ήδη έναν ύποπτο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο του δολοφόνου ήταν η ληστεία του δημοσιογράφου, του οποίου η σορός εντοπίστηκε στο σπίτι του στην Γκίζα το περασμένο Σάββατο, μετά από μέρες που είχε να δώσει σημεία ζωής.

Ο θάνατος του άτυχου δημοσιογράφου προκλήθηκε από μαχαίρι και η αστυνομία συνέλαβε έναν διανομέα εστιατορίου που γνώριζε το θύμα, αναφέρει το ρεπορτάζ της Al Ahram.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του έμπειρου δημοσιογράφου. Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική ανακοίνωση.

Ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ο Κατσικάς ίδρυσε την εφημερίδα Φως στο Κάιρο και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

«Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κάτσικα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τη δουλειά του, τους Αιγυπτιώτες Έλληνες και την Αίγυπτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα