ΑΘΗΝΑ
10:13
|
04.05.2024
Κεντρώος βουλευτής είπε ότι κακώς η Γερμανία ποινικοποίησε τη λειτουργία ναζιστικών κομμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή και έναρξη έρευνας από τη δικαιοσύνη προκάλεσε Βραζιλιάνος podcaster που υποστήριξε δημόσια ότι η χώρα της Νότιας Αμερικής θα έπρεπε να έχει ένα δικό της ναζιστικό κόμμα. «Νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα ναζιστικό κόμμα αναγνωρισμένο από τον νόμο», είπε ο Μπρούνο Αγιούμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με βουλευτές για την εκπομπή του Flow Podcast, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς στη Βραζιλία, με 3,6 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και άλλο ένα εκατομμύριο στην πλατφόρμα Twitch.

Εεπιχειρηματολογώντας υπέρ της ίδρυσης βραζιλιάνικου ναζιστικού κόμματος, διάσημος παρουσιαστής, υποστήριξε επίσης, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις, ότι «η ριζοσπαστική αριστερά έχει πολύ περισσότερο χώρο από τη ριζοσπαστική δεξιά, ενώ και οι δύο θα έπρεπε να έχουν χώρο να αναπτυχθούν», επιχειρηματολογώντας υπέρ της ίδρυσης βραζιλιάνικου ναζιστικού κόμματος.

«Αν κάποιος θέλει να είναι αντιεβραίος, νομίζω ότι έχει το δικαίωμα να είναι», πρόσθεσε ο παρουσιαστής, ο οποίος αργότερα ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι ήταν «μεθυσμένος» όταν έκανε τα επίμαχα σχόλια.

Το βίντεο της εκπομπής αφαιρέθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο οίκος παραγωγής Estudio Flow ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη ότι απέλυσε τον οικοδεσπότη.

Πολλές εβραϊκές ενώσεις, ιδρύματα και πολιτικές προσωπικότητες καταδίκασαν τις δηλώσεις.

«Η ρητορική μίσους και η υπεράσπιση της μίσους έχουν τρομερές συνέπειες για την ανθρωπότητα και ο ναζισμός είναι η μεγαλύτερη ιστορική απόδειξη γι’ αυτό», δήλωσε η Ισραηλινή Συνομοσπονδία Βραζιλίας.

«Όχι, η υπεράσπιση του ναζισμού δεν είναι ελευθερία έκφρασης», ανέφερε στο Twitter η γερμανική πρεσβεία στη Βραζιλία. Το να υπερασπίζεσαι τον ναζισμό «σημαίνει ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων και των επιζώντων αυτού του καθεστώτος και να αγνοείς τη φρίκη που προκάλεσε», πρόσθεσε.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν με δελτίο τύπου ότι πρόκειται να αναλύσουν το περιεχόμενο των δηλώσεων του παρουσιαστή, στο πλαίσιο έρευνας για «υποτιθέμενο αδίκημα υπεράσπισης του ναζισμού».

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας μπήκε και ο κεντρώος βουλευτής Κιμ Καταγκουίρι, του κόμματος Podemos, ο οποίος συμμετείχε στην επίμαχη εκπομπή και υποστήριξε ότι η Γερμανία έκανε λάθος ποινικοποιώντας το ναζιστικό κόμμα.

Πηγή: Times of Israel

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα