ΑΘΗΝΑ
10:57
|
05.05.2024
Η κυβέρνηση Μπένετ υποσχέθηκε μειώσεις φόρων για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα οικονομικά νοικοκυριά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα συνολικού ύψους 4,4 δις. σέκελ (5,7 δις. δολάρια) για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αύξησης του πληθωρισμού στο Ισραήλ εξήγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε απόψε στην Ιερουσαλήμ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών  Άβιγκντορ Λίμπερμαν και τον υπουργό Οικονομίας Όρνα Μπαρνμπιβάι, ο Μπένετ υποσχέθηκε μειώσεις φόρων για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα οικονομικά νοικοκυριά.

Avigdor Liberman Photo: Naftali Bennett's Facebook page

Ειδικότερα το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μείωση φόρων ύψους περίπου 276 δολαρίων ανά μήνα για όλους τους εργαζόμενους  με παιδιά ηλικίας έξι έως 12 ετών. Μειώσεις δασμών στις εισαγωγές αλευριού, ελαιόλαδου, αυγών, κρέατος, ψαριών, επίπλων και οικιακού εξοπλισμού κουζίνας.

Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης των λαϊκών νοικοκυριών καθώς οι αποψινές εξαγγελίες σχολιάστηκαν από βουλευτές κομμάτων που συμμετέχουν στον οκτακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό των Ναφτάλι Μπένετ-Γιαρί Λαπίντ (π.χ. Εργατικό Κόμμα, Ενωμένη Τορά, κ.α.) «ψίχουλα» σε σχέση με το μεγάλο κύμα ακρίβειας που ροκανίζει εδώ και μήνες τα εισοδήματα μικρομεσαίων νοικοκυριών.

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβρη έρευνα της Economist Intelligence Unit (EIU χαρακτήρισε το Τελ Αβίβ ως την πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, από την πέμπτη στην οποία βρισκόταν πριν από ένα χρόνο. Βασική αιτία θεωρείται η αύξηση της ισοτιμίας του σέκελ έναντι του δολαρίου και ο υψηλός πληθωρισμός.

Το Τελ Αβίβ εκτόπισε έτσι από την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη των ακριβών μητροπόλεων το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και τη Ζυρίχη, που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις επί πολλά χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα