ΑΘΗΝΑ
18:09
|
19.04.2024
Ένα μικρό τμήμα της εξωτερικής επένδυσης των Ενετικών Τειχών στο Ηράκλειο, στο σημείο της Καινούργιας Πόρτας, κατέρρευσε ξαφνικά το απόγευμα της Τρίτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα και το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς το σημείο είναι από τα πλέον πολυσύχναστα του Ηρακλείου ενώ αποτελεί πέρασμα και για πεζούς και για οχήματα.

Αστυνομία με συνεργείο του δήμου έσπευσε στο σημείο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών, ενώ συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου άρχισαν να καθαρίζουν τις πέτρες που γέμισαν το οδόστρωμα.

Σήμερα (09/02) αναμένεται να γίνει έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται προκειμένου να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, ζητώντας να γίνουν έλεγχοι σε κτίρια και υποδομές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα. 

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα. 

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας».

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα