ΑΘΗΝΑ
11:15
|
02.06.2023
Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες κάνουν κατάληψη στο πρακτικό λύκειο Valentini-Majorana" καταγγέλλοντας σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί στην Ιταλία η απόφαση μαθητών και μαθητριών του πρακτικού λυκείου “Valentini-Majorana” της ευρύτερης περιοχής της Κοζέντσα, στην περιφέρεια της Καλαβρίας, να καταλάβουν το σχολείο τους προκειμένου να καταγγείλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, μια μαθήτρια, όταν ήταν 14 ετών, αναγκάστηκε να στείλει φωτογραφία – στην οποία ήταν γυμνόστηθη – σε καθηγητή μαθηματικών. Σύμφωνα με την κοπέλα (η οποία τώρα έχει ενηλικιωθεί) ο εκπαιδευτικός απαίτησε τη φωτογραφία για να μη βαθμολογήσει τη μαθήτρια κάτω από την βάση, ενώ στη συνέχεια φέρεται να συνέχισε να την παρενοχλεί.

(Ansa)

Άλλες δέκα μαθήτριες ανέφεραν ότι παρενοχλήθηκαν επίσης από καθηγητές και πως σύντομα πρόκειται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η κινητοποίηση των μαθητών οφείλεται στο ότι, όπως τονίζουν, η διευθύντρια του σχολείου δεν έκανε τίποτα για να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, καθώς οι καθηγητές που εμπλέκονται στην υπόθεση συνεχίζουν να διδάσκουν κανονικά.

Καταλυτικό ρόλο στη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων είχαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εικόνα

Στη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρθηκε απόψε και η Ιταλίδα υπουργός Ισότητας, Έλενα Μπονέτι, η οποία τόνισε ότι «η νέα γενιά γυναικών αρνείται, πλέον, να δεχθεί τις αδικίες και τις παρενοχλήσεις υπομένοντας» και ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας της χώρας «να προχωρήσει σε μια αυστηρή, όσο και άμεση έρευνα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Δεν βίασα καμία γυναίκα, ενεργούσα υπό την οδηγία του Θεού

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες από το Σουδάν έχουν καταφύγει στο Τσαντ

Πανελλήνιες 2023 Νεοελληνική Γλώσσα: Θέματα – Απαντήσεις

Μέχρι και ποινή φυλάκισης σε παραβάτες… ινφλουένσερς ετοιμάζει η Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα