ΑΘΗΝΑ
05:37
|
03.05.2024
Ο κυκλώνας Μπατσιράι ήταν η δεύτερη καταστροφική καταιγίδα στη Μαδαγασκάρη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, μετά τον κυκλώνα Άνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλησιάζουν τους 100 οι νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Μπατσιράι το περασμένο Σάββατο στη Μαδαγασκάρη, καθώς ως απόψε οι αρχές είχαν ανακοινώσει την καταμέτρηση 92 νεκρών.

Ο κυκλώντας περνώντας πάνω από το μεγάλο (αλλά αναπτυσσόμενο) νησί του Ινδικού Ωκεανού, ισοπέδωσε μέσα σε λίγα λεπτά, σπίτια και γραμμές ηλεκτροδότησης, καθώς σφυροκοπούσε την ανατολική ακτή. Η καταιγίδα υποχώρησε αργά την Κυριακή, αφήνοντας 91.000 ανθρώπους με σπίτια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τις αρχές, 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στην περιοχή Ικόνγκο, στη νοτιοανατολική Μαδαγασκάρη, ενώ εξακολουθούν να συλλέγονται στοιχεία για την έκταση των καταστροφών στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένα μέλος του κοινοβουλίου που εκπροσωπεί την περιοχή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν υψηλός εκεί και ότι τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν ή καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους.

Εικόνα

Ανθρωπιστική βοήθεια κατέφθασε από τη Γαλλία και τη Γερμανία, με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο κυκλώνας Μπατσιράι ήταν η δεύτερη καταστροφική καταιγίδα στη Μαδαγασκάρη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, μετά τον κυκλώνα Άνα που σκότωσε 55 ανθρώπους και εκτόπισε 130.000 σε άλλη περιοχή της χώρας, βορειότερα.

Η νησιωτική χώρα, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμύρια κατοίκους, ήδη αντιμετώπιζε ελλείψεις σε τρόφιμα στον νότο ως συνέπεια της σοβαρής και παρατεταμένης ξηρασίας.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε ότι ο Μπατσιράι επιδείνωσε την κατάσταση καταστρέφοντας τις καλλιέργειες ρυζιού, φρούτων και λαχανικών που ήθελαν μόλις δύο εβδομάδες για τη συγκομιδή τους.

Ο κυκλώνας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και κατέστησε αδιάβατους 12 δρόμους και 14 γέφυρες, αποκόβοντας ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο και εμποδίζοντας τις προσπάθειες αρωγής στις τοπικές κοινωνίες

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα