ΑΘΗΝΑ
08:05
|
26.04.2024
Για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες κάνουν λόγο Συριακά ΜΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση εναντίον στόχων στη Συρία εξαπέλυσε, τα ξημερώματα, το Ισραήλ πλήττοντας αντιαεροπορικές συστοιχίες γύρω από τη Δαμασκό, ως απάντηση σε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Συρία αλλά εξερράγη στον αέρα, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές της Ιερουσαλήμ.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στην αραβική πόλη Ουμ Αλ Φαχμ, του βόρειου Ισραήλ μετά την εκτόξευση συριακού πυραύλου, αλλά εξερράγη στον αέρα, ανέφεραν οι Ισραηλινές Άμυνας στο Twitter.

«Σε απάντηση στον αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Συρία νωρίτερα απόψε, μόλις χτυπήσαμε στόχους πυραύλων εδάφους-αέρος στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ και αντιαεροπορικών συστοιχιών», ανέφεραν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι η αεράμυνα της χώρας έχει ενεργοποιηθεί κατά των ισραηλινών πυρών «σε περιοχή της Δαμασκού».

Επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, ανέφεραν ότι οι ισραηλινές εναέριες επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο πριν τη 01:00 και συνοδεύτηκαν στη 1:10 π.μ από επιδρομές πυραύλων εδάφους-εδάφους «από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Γκολάν».

«Η εναέρια άμυνα μας αντιμετώπισε τους πυραύλους του εχθρού και κατέρριψε μερικούς από αυτούς», ανέφερε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, προσθέτοντας ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.

Το Ισραήλ σπάνια σχολιάζει τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί στη Συρία, αλλά έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει στον προαιώνιο εχθρό του, το Ιράν, να επεκτείνει το αποτύπωμά του στη χώρα.

Από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, με στόχο κυβερνητικές θέσεις καθώς και συμμαχικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και μαχητές της Χεζμπολάχ.

Πηγή: Al Arabyia

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα