ΑΘΗΝΑ
05:22
|
26.04.2024
Ώρα αποφάσεων για Απόκριες και γήπεδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σκιά  των σκληρών επιδημιολογικών δεικτών και της κυκλοφορίας της νέας υποπαραλλαγής της Όμικρον, συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εξετάσει την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας.

Με τους ειδικούς να παραμένουν προβληματισμένοι καθώς παρότι παρατηρείται μια ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων, ο αριθμός των νεκρών δεν υποχωρεί, ο ορίζοντας για την άρση των περιορισμών μετατίθεται προς το Πάσχα και σε πρώτη φάση αποκλειστικά για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στο πλαίσιο αυτό τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν σήμερα είναι η διεξαγωγή ή όχι των καρναβαλικών εκδηλώσεων και η πληρότητα στα γήπεδα.

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά». Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο.

«Γίνεται σταδιακά η χαλάρωση των μέτρων αλλά χρειάζεται και μια προσοχή από εμάς» είπε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη εκτιμώντας ότι είναι δύσκολο να προχωρήσουν ελεύθερα οι καρνιβαλικές εκδηλώσεις. «Νομίζω ότι το να γίνει παρέλαση, με το συνωστισμό που υπάρχει στα καρναβάλια, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, με τη μάσκα του βέβαια ο καθένας, αλλά δίπλα ο ένας στον άλλον. Εκεί θα υπάρχουν και περιστατικά που είναι ασυμπτωματικά, τα οποία θα μεταδίδουν τον ιό» προειδοποίησε και παρέπεμψε στην Επιτροπή που θα εξετάσει τους σκληρούς δείκτες προτού πάρει τις όποιες αποφάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα