ΑΘΗΝΑ
06:22
|
20.07.2024
Η Κυβέρνηση, στερεί από εγκαταλειμμένα παιδιά, ΑμεΑ, και Χρονίως Πάσχοντες τους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, και φροντιστές τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόλυση 150 επικουρικών υπαλλήλων στα Κέντρα Πρόνοιας από το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών.

Οι εργαζόμενοι που δούλευαν συνεχόμενα από 4 ως 9 χρόνια, απολύονται εντός των ημερών, παρότι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στην πρώτη γραμμή, εδώ και χρόνια αλλά και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημνίας.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών:

Νοσηλευτές, φροντιστές παιδιών, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί, μάγειρες, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συμβάσεις μας παρατείνονταν γιατί μας είχαν ανάγκη. Καλύπτουμε χρόνια κενά και είμαστε οι πλέον έμπειροι. Ακόμα και τώρα, λίγες μέρες πριν την απόλυση, βγάλαμε το φίδι από την τρύπα στην κακοκαιρία, με διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό.

Εμείς στην πρώτη γραμμή και στην πανδημία για να διαχειριστούν τα Κέντρα Πρόνοιας τους νοσούντες περιθαλπόμενους και εργαζόμενους. Διπλοβάρδιες και βαλίτσα από το σπίτι (ρούχα, τροφή) για τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς σήμερα, και αύριο απολυμένοι.

Απολυόμαστε, ενώ οι Διοικήσεις αναγνωρίζουν επίσημα, με αποφάσεις, ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Απολυόμαστε ενώ καθημερινά, τα οργανικά κενά αυξάνονται αντί να μειώνονται, με άμεσο αντίκτυπο στο επίπεδο περίθαλψης.

Το Υπουργείο και η υφυπουργός, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, κάλεσε αντιπροσωπεία μας στο Υπουργείο για να μας πει ότι «εκτιμάει την προσφορά μας αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον να μας δοθεί νέα παράταση».

Περίεργο, γιατί οι νεότεροι συνάδελφοί μας στα Κέντρα Πρόνοιας θα παραταθούν, ενώ στα Νοσοκομεία, ΟΛΟΙ οι επικουρικοί υπάλληλοι, ασχέτως έναρξης σύμβασης παρατείνονται χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μας κάλεσε, για να μας ανακοινώσει και νέα προκήρυξη μόνιμου προσωπικού. Αυτοδιαψεύσθηκαν με τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2022. Άλλωστε, χορτάσαμε ανακοινώσεις για προκηρύξεις που μας απολύουν αντί να μας προσλαμβάνουν ( 7Κ/2019).

Η Κυβέρνηση, στερεί από τους περιθαλπόμενους των Κέντρων Πρόνοιας, από παιδιά εγκαταλειμμένα, ΑμεΑ, και Χρονίως Πάσχοντες τους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, φροντιστές τους.

Το Υπουργείο Εργασίας, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, ακρίβειας και ανεργίας, πετάει στον δρόμο 150 οικογένειες πολλές από τις οποίες, βασίζονταν μόνο σε αυτόν τον μισθό.

Μας απολύουν με παράσημα: πονεμένα χέρια, τσακισμένες μέσες, ψυχοσωματικά από το άγχος για το μεροκάματο.

Να δοθεί τέλος στην κατάφωρη αδικία

Επαναπρόσληψη και Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νταλίκα παρέσυρε και σκότωσε μοτοσυκλετιστή σε ΛΕΑ του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο

Μπανγκλαντές: Πάνω από 100 οι νεκροί φοιτητές από αστυνομικά πυρά- Απαγόρευση κυκλοφορίας- Ανάπτυξη στρατού στους δρόμους

Στοιχεία για μαύρο χρήμα αναζήτησαν σε σπίτι και γραφείο του Απόστολου Λύτρα

Πνιγμός Βρετανίδας στην παραλία Αχλαδιές της Σκιάθου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα