ΑΘΗΝΑ
13:39
|
22.05.2024
Ευχές για «υγεία, γαλήνη και πνευματική χαρά» με αφορμή την τριακοστή επέτειο της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευχές για «υγεία, γαλήνη και πνευματική χαρά» με αφορμή την τριακοστή επέτειο της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέφρασε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Φραγκίσκος, στο μήνυμά του, υπογραμμίζει την εγγύτητα και την κοινή δράση με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, σε ό,τι αφορά την «προστασία της Πλάσης, την πνευματική στροφή του ανθρώπου», αλλά και τον διάλογο, ο οποίος λειτουργεί ως οδός επανασυμφιλίωσης μεταξύ των πιστών.

Ο πάπας θέλησε να μιλήσει για την αδελφική φιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία αναπτύχθηκε αμέσως μόλις διαδέχθηκε τον πάπα Βενέδικτο «όχι μόνον στη Ρώμη, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, στην Ασίζη, στο Κάιρο, στην Ιερουσαλήμ, στη Λέσβο και στο Μπάρι».

Ο Φραγκίσκος τονίζει, δε, ότι είναι «απόλυτα ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την προστασία της Πλάσης και για τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του επί του θέματος αυτού, από τις οποίες διδάχθηκε και συνεχίζει να διδάσκεται τόσα πολλά πράγματα».

Υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της σκέψης και του μηνύματος του Βαρθολομαίου στην εποχή της πανδημίας κορονοϊού.

«Με το ξέσπασμα της πανδημίας και την επέκταση των δραματικών υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της, η μαρτυρία και η διδαχή του επί της αναγκαίας πνευματικής στροφής του ανθρώπου, απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη σημασία», είπε ο πάπας.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα μπορούσε να παραλείψει την προσπάθεια με στόχο την επιστροφή στην πλήρη κοινωνία των Χριστιανών. Πιο συγκεκριμένα, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρει: «Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η εγγύτητα και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε εμάς τους χριστιανούς και στις Εκκλησίες μας, αποτελούν μια επιβεβλημένη συνεισφορά στην οικουμενική αλληλεγγύη και στην κοινωνική φιλία, την οποία η ανθρωπότητα έχει μεγάλη και άμεση ανάγκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από ανεμοστρόβιλους στην Αϊόβα

Παρακολουθώντας το τέλος της Γαλλικής Αποικιοκρατίας: Τι ακριβώς συμβαίνει στη Νέα Καληδονία;

Ελβετία: Γυμνός άνδρας σκότωσε γυναίκα σε πάρκο-Συνελήφθη ο δράστης

Γερμανικές οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες: Συνέδριο το Σάββατο στον Πειραιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα