ΑΘΗΝΑ
12:17
|
01.12.2023
Την προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πατρών και αυτή στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το δράμα μιας οικογένειας από την Πάτρα, καθώς μέσα σε διάστημα τριών χρόνων έφυγαν από τη ζωή με αιφνίδιο τρόπο και τα τρία ανήλικα κορίτσια της. Το τελευταίο κορίτσι, 9 ετών, πέθανε πριν από 10 ημέρες και πλέον την υπόθεση φαίνεται ότι αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πατρών, αυτή στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών, η οποία θα λάβει καταθέσεις και να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται να γίνει αίτημα διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

Στόχος είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών, καθώς εκτιμάται ότι θα ληφθούν καταθέσεις τόσο από γιατρούς στην Αθήνα που είχαν εξετάσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, όσο και από τους γιατρούς στην Πάτρα που είχαν εξετάσει τα άλλα δύο παιδιά. Το 2019 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών η Μαλένα και λίγους μήνες αργότερα, το 2019, η 7μηνών Ίριδα.

Στον φάκελο της υπόθεσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα περιλαμβάνονται οι τοξικολογικές της 9χρονης ενώ θα ανασυρθούν τα πορίσματα των τοξικολογικών και των άλλων δύο παιδιών που έχουν πεθάνει. Επίσης, αν κριθεί απαραίτητο, θα καταθέσουν και οι δύο γονείς. 

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις. Αυτές οι απαντήσεις υπάρχουν και πρέπει να βρεθούν», σχολίασε εισαγγελική πηγή στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην οποία μίλησε και ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης.

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι. Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας. Αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που προέκυψαν ιδιαίτερα μετά την απόφαση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

«Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που ’’έφυγαν’’ τόσο πρόωρα από τη ζωή, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Σωτηρίας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, δηλώνω τα εξής: 

«Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα “ρίξουν φως” στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντυπωσίασε το κόκκινο Βόρειο Σέλας στη Δράμα

«Καμπάνα» 3.000 ευρώ σε Χατζηνικολάου από ΕΣΡ για εξύβριση του Παύλου Πολάκη

Η Meta έκλεισε 4.800 λογαριασμούς με πρόφαση την κινεζική επιρροή

Γάζα: Εκεχειρία τέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα