ΑΘΗΝΑ
17:12
|
17.05.2024
Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια να είναι δρακόντεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκεται σήμερα, έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν βιασμό τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε νωρίτερα χθες, πως σκοπεύει να ζητήσει διακοπή ή και αναβολή της δίκης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το αίτημα, που εφόσον διατυπωθεί, παραμένει ζητούμενο αν θα ικανοποιηθεί από το δικαστήριο, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης.

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πληγούν οικονομικά οι καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.

«Θα ζητήσω, να διοριστεί από το δικαστήριο άλλος συνήγορος υπεράσπισης, γιατί επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπορεί να επικαλεστεί και στο μέλλον ο συνάδελφος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε φορά δεν θα γίνεται η δίκη;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά

Αν η δίκη ξεκινήσει, τελικά, κανονικά, στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν πάνω από 20 μάρτυρες και υπολογίζεται ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδριάσεις μέχρι η έδρα να εκδώσει την ετυμηγορία της. Σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κριθεί ένοχος για όσα του αποδίδονται αντιμετωπίζει πολυετή κάθειρξη.

Η ηχηρή πτώση για τον πρώην ισχυρό άνδρα του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου, ύστερα από ανάρτηση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα στα social media, στην οποία ανέφερε ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δ. Λιγνάδη από τη θέση, γεγονός που διαψεύστηκε από το υπουργείο.

Ακολούθησε η πρώτη μήνυση σε βάρος του από έναν, 41χρονο σήμερα άνδρας, που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίησή του όταν ήταν 15 ετών. Παρότι τα αδικήματα τα οποία κατήγγειλε ο είχαν παραγραφεί, η υπόθεση πήρε νέα τροπή, καθώς ένας από τους μάρτυρες που είχε υποδείξει καταθέτοντας στην εισαγγελία υποστήριξε πως είχε βιασθεί από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο, τον Αύγουστο του 2015, λίγο πριν συμπληρώσει τα 18 του έτη.

Η τρίτη καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προέρχεται από έναν ενήλικα άνδρα ηλικίας σήμερα 46 ετών, ο οποίος κατέθεσε στις δικαστικές αρχές πως ο σκηνοθέτης αφού τον νάρκωσε μέσα στο διαμέρισμα του, τον βίασε.

Σχετικά με την τέταρτη υπόθεση βιασμού ανηλίκου, το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει για τον κατηγορούμενο πως «σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή, την 15.03.2015, την ώρα που ο φιλοξενούμενος στο διαμέρισμά του (…) ουκρανικής καταγωγής, γεννηθείς την 02.06.1997, βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο με ένα φίλο του, εισήλθε αιφνίδια στον χώρο, όντας γυμνός από τη μέση και κάτω». Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης αφού ακινητοποίησε τον ανήλικο προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα