ΑΘΗΝΑ
15:42
|
20.04.2024
Το αντιγαλλικό αίσθημα, ιδιαίτερα έντονο στο Μάλι, αρχίζει τώρα να εξαπλώνεται και στη Μπουρκίνα Φάσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις άμαχοι παγιδεύτηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών και σκοτώθηκαν, όταν γαλλικά στρατεύματα με την υποστήριξη ενός επιθετικού ελικοπτέρου πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Μπουρκίνα Φάσο, ανέφερε ο γαλλικός στρατός σε δήλωση του, χθες Πέμπτη.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε ολόκληρη την περιοχή του Σαχέλ, προκειμένου να αντιμετωπίσει ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των στρατευμάτων της από το Μαλί, μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του Παρισιού και της χούντας στο Μπαμάκο.

Ο θάνατος των τεσσάρων αμάχων έρχεται σε μια πολύ κακή στιγμή για τη Γαλλία, καθώς το αντιγαλλικό αίσθημα, ιδιαίτερα έντονο στο Μάλι, αρχίζει τώρα να εξαπλώνεται και στη Μπουρκίνα Φάσο, μετά και το πραξικόπημα του Ιανουαρίου.

«Δυστυχώς, παρ’ όλα τα μέτρα που ελήφθησαν από τη δύναμη Barkhane (γαλλική) και από τη μονάδα που διεξήγαγε τις επιχειρήσεις, τέσσερις πολίτες, που βρίσκονταν στο στρατόπεδο των τρομοκρατών, έχασαν τη ζωή τους κατά την ανταλλαγή πυρών».

Ανέφερε, επίσης, ότι 10 μαχητές της οργάνωση Ansarul Islam σκοτώθηκαν μετά από βίαιες συγκρούσεις τη νύχτα της 7ης προς 8 Φεβρουαρίου, στην πόλη Ouahigouya, κοντά στα σύνορα με το Μάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γαλλικές πηγές, πρόκειται για την ομάδα που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις που σκότωσαν 53 αστυνομικούς της Μπουρκινάμπε τον Νοέμβριο.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα