ΑΘΗΝΑ
02:39
|
08.06.2026
Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν ποσά ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή το 1/2 από τα αφγανικά αποθέματα που διατηρούνται στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα την Παρασκευή που θα επιτρέψει στα μισά από τα ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγωμένα αφγανικά αποθέματα που διατηρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τον αφγανικό λαό, χωρίς να παρέχει στους Ταλιμπάν πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το σχέδιο πολλαπλών σταδίων απαιτεί το υπόλοιπο μισό των κεφαλαίων να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την επιφύλαξη συνεχιζόμενων δικαστικών διαδικασιών από τα θύματα της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις αεροπειρατείας της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ανέφεραν οι πηγές.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Σεισμός στην Εύβοια – Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Μαντούδι – Λίμνη – Αγία Άννα και στο Προκόπι (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα