ΑΘΗΝΑ
09:38
|
20.04.2024
«Όλα είναι στο τραπέζι, διότι αυτή η παράνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει» δήλωσε απόψε ο Καναδός πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Όλα είναι στο τραπέζι, διότι αυτή η παράνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει» δήλωσε απόψε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενώ οι κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων και άλλων διαδηλωτών ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς μπαίνουν στην τρίτη βδομάδα.

Ο Τριντό έβαλε στο τραπέζι ακόμη και μία επέμβαση του στρατού μολονότι πρόσθεσε με νόημα πως κάτι τέτοιο θα είναι έσχατη λύση αναφέροντας:

«Δεν θέλουμε ποτέ να αναπτύξουμε τον στρατό εναντίον του πληθυσμού, είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τίμημα. Είναι μια λύση της ύστατης, ύστατης, ύστατης στιγμής».

Ο Τριντό ισχυρίστηκε ότι «πάνω από όλα» θα προωθήσει μια «προοδευτική» προσέγγιση με μια ενισχυμένη αστυνομική παρέμβαση.

«Εάν συμμετέχετε στις διαδηλώσεις, επειδή έχετε κουραστεί από την Covid, πρέπει να κατανοήσετε τώρα ότι παραβιάζετε τους νόμους. Οι συνέπειες θα είναι όλο και σοβαρότερες» τόνισε.

Kατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Οντάριο

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο, της καναδικής επαρχίας που βρίσκεται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων εναντίον των υγειονομικών μέτρων, κήρυξε την περιφέρεια αυτή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των «παράνομων» διαδηλώσεων που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε το άνοιγμα των συνόρων (σ.σ. με τις ΗΠΑ). Και στους πολιορκημένους κατοίκους της Οτάβας, τους λέω: θα φροντίσουμε ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε φυσιολογικά τη ζωή σας το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Νταγκ Φορντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ώστε να εκδοθούν σύντομα εντολές με τις οποίες θα ξεκαθαρίζεται ότι «είναι παράνομο και ποινικώς κολάσιμο» να κλείνουν οι δρόμοι και να παρεμποδίζονται η μεταφορά προϊόντων, οι μετακινήσεις των πολιτών και η λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο Φορντ υποσχέθηκε επίσης ότι θα ληφθούν και νέα ποινικά μέτρα σε βάρος των διαδηλωτών, όπως πρόστιμα και ενδεχομένως ποινές φυλάκισης σε όσους δεν υπακούσουν τις εντολές της κυβέρνησής του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα