ΑΘΗΝΑ
11:02
|
08.06.2026
«Η αίσθηση που έχω όταν κοιτάζω την Ευρώπη είναι ότι αυτοί που έχουν πραγματικά την εξουσία είναι οι ΜΚΟ και οι Γερμανοί», είπε η Πεκρές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές δεν στοχοποιεί μόνο τον Εμμανουέλ Μακρόν, εκτοξεύει επίσης «βέλη» προς τη Γερμανία και την ΕΕ.

Η Πεκρές, υποψήφια  του συντηρητικού κόμματος «Ρεπουμπλικάνοι» (Les Républicains) στις εκλογές του Απριλίου και τωρινή Περιφερειάρχης του Ιλ-ντε-Φρανς, έψεξε τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο γεύματος με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου.

«Θα σας πω κάτι, η αίσθηση που έχω όταν κοιτάζω την Ευρώπη είναι ότι αυτοί που έχουν πραγματικά την εξουσία στην Ευρώπη είναι οι ΜΚΟ και οι Γερμανοί», είπε η Πεκρές τη Δευτέρα (7/2), γεγονός που έγινε γνωστό σήμερα στα γαλλικά ΜΜΕ.

Δ΄έον να σημειωθεί πως η Πεκρές εμφανίζεται ως η μόνη ικανή να αμφισβητήσει την επανεκλογή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε περίπτωση που οι δύο τους αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.

Συνάντηση με Σαρκοζί

H Πεκρές συναντήθηκε επίσης με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Η ίδια δήλωσε «πολύ ευτυχής» για αυτήν την «οικογενειακή συνάντηση», υπενθυμίζοντας, μάλλον στον Σακροζί πού ανήκει πολιτικά, καθώς ο ίδιος έχει επιλέξει μια «άβολη» σιωπή για τη Δεξιά.

Η συνάντηση ήταν αναμενόμενη. «Ήταν μια κουβέντα μεταξύ φίλων, ειλικρινής και στοργική», σύμφωνα με την υποψήφια του LR. «Ήταν πολύ χρήσιμο για μένα να έχω τη συμβουλή ενός πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Πηγές: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΑΦΗ

Τη νίκη του στις εκλογές της Αρμενίας ανακήρυξε ο Πασινιάν-«Ικανοποιημένες» οι Βρυξέλλες  

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σιωνισμός, ολιγαρχίες και κόμματα σε εποχή χωρίς αστική δημοκρατία

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα