ΑΘΗΝΑ
08:17
|
26.04.2024
Αναφορές κάνουν λόγο για μια μεγάλη έκρηξη που ακούστηκε στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές μη επαληθευμένες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι μια μεγάλη έκρηξη ακούστηκε στο έδαφος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία το Σάββατο. Κάποιοι φερόμενοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένιωσαν ένα «ωστικό κύμα».

Ο Ντένις Πούσιλιν, ο ανώτατος αξιωματούχος στην περιοχή, είπε στην αρχισυντάκτρια του RT Μαργκαρίτα Σιμονιάν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο και ότι, κατά τη γνώμη του, η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο» μέχρι στιγμής. Πρόσθεσε ότι η έκρηξη φαίνεται να προέρχεται από αυτό που περιέγραψε ως «μικρή δραστηριότητα στη γραμμή επαφής».

Ανταποκριτές του RT στο Ντόνετσκ, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι οι ήχοι του φερόμενου ωστικού κύματος από την έκρηξη δεν ακούστηκαν μέσα στην πόλη, παρά το γεγονός ότι ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ο γενικός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι ο στρατός του τηρεί την εκεχειρία και δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα βομβαρδισμό, ακόμη και προς την κατεύθυνση του Ντόνετσκ.

Οι εντάσεις γύρω από την ανατολική Ουκρανία έχουν αυξηθεί μετά τις καταγγελίες για μια «επικείμενη» ρωσική εισβολή, οι οποίες προωθήθηκαν από την Ουάσιγκτον χωρίς κανένα στοιχείο. Η Μόσχα απορρίπτει επανειλημμένα αναφορές για σχέδια εισβολής στην Ουκρανία, αποκαλώντας τις «ψευδείς ειδήσεις».

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα