ΑΘΗΝΑ
00:02
|
03.05.2024
«Σοβαρά παραπλανητικοί» είναι κατά τη σουηδική κυβέρνηση οι ισχυρισμοί περί παράνομης απομάκρυνσης ανηλίκων μουσουλμάνων από τις οικογένειές τους μέσω των αρχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μαζική εκστρατεία παραπληροφόρησης από λογαριασμούς που συνδέονται με ισλαμιστές αποδίδει η Σουηδία τους ισχυρισμούς περί «απαγωγής» παιδιών μουσουλμανικής καταγωγής που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, με την κυβέρνηση της χώρας να κάνει λόγο για «λανθασμένους» ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι «σοβαρά παραπλανητικοί και αποσκοπούν στη δημιουργία εντάσεων και στη διάδοση της δυσπιστίας».

Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη Δεκεμβρίου αραβόφωνος ιστότοπος έχει δημοσιεύσει περίπου 20 βίντεο με φερόμενες καταχρήσεις των σουηδικών αρχών. Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου και σχετίζεται με την παράνομη απομάκρυνση παιδιών μουσουλμανικής καταγωγής από τους οικείους τους μέσω των σουδικών αρχών έγινε viral με αποτέλεσμα ο ιστότοπος να αποκτήσει σταδιακά μεγαλύτερη απήχηση, αναγκάζοντας την σουηδική κυβέρνηση να πάρει θέση. 

Σε ένα νήμα στο Twitter αφιερωμένο σε αυτό που χαρακτήρισε «εκστρατεία παραπληροφόρησης», το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι «όλα τα παιδιά στη Σουηδία προστατεύονται και φροντίζονται εξίσου βάσει της σουηδικής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού» υπενθυμίζοντας πως απαιτείται δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, η υπόθεση εργασίας είναι ότι το παιδί θα επανενωθεί με τους γονείς του. Όλα αυτά γίνονται υπό τη φροντίδα και την εποπτεία εκπαιδευμένων επαγγελματιών» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου, το οποίο υποστηρίζει στη συνέχεια πως οποιαδήποτε απόφαση των κοινωνικών υπηρεσιών «συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων όπου ένα παιδί απομακρύνεται προσωρινά από τους γονείς του, θέτει πάντα σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευημερία του παιδιού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα