ΑΘΗΝΑ
05:28
|
03.02.2023
Οι Τούρκοι ζήτησαν την απομάκρυνση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά, ισχυριζόμενοι ότι βρίσκεται σε «τουρκικό FIR».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις με τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα η -μέσω ασυρμάτου- παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, και το οποίο πετούσε πάνω από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα το ελικόπτερο βρισκόταν στην περιοχή που βρίσκονται Αγαθονήσι, όταν το πλήρωμα του ελικοπτέρου δέχτηκε κλήσεις από άγνωστο σταθμό σε συχνότητα κινδύνου. Οι Τούρκοι ζήτησαν απομάκρυνση του ελικοπτέρου, ισχυριζόμενοι ότι βρίσκεται σε «τουρκικό FIR».

Από ελληνικής πλευράς κάλεσαν τον τουρκικό σταθμό να σταματήσει τις κλήσεις-παρενοχλήσεις του ελικοπτέρου με τον υφυπουργό Άμυνας, ο οποίος συνέχισε κανονικά τις επισκέψεις του σε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια του Αιγαίου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικός Χαρδαλιάς, βρέθηκε το Σάββατο (12/2) σε ακριτικά νησιά και μικρονησίδες στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης τετραήμερου προγράμματος επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Χαρδαλιάς, ξεκίνησε τις επισκέψεις από τη Σάμο. Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η Καλόλιμνος ήταν οι επόμενοι σταθμοί του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, όπου επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια «Αγαθονησίου», «Φαρμακονησίου» και «Αγίου Νικολάου», αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ενημερώθηκε για την αποστολή τους, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις – υποδομές τους και συνομίλησε με το προσωπικό.

Ενδιάμεσος σταθμός του κ. Χαρδαλιά οι Αρκιοί, όπου συναντήθηκε με τον Στρατεύσιμο Οπλίτη Ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο Περιφερειακό Ιατρείο του ακριτικού νησιού. Στη συνέχεια, πήγε στην Κάλυμνο, όπου επισκέφθηκε την έδρα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από τον χώρο του Μνημείου των Ηρώων Πεσόντων, στην Κάλυμνο, δήλωσε:

«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους. Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι».

Στην Ψέριμο, τελευταίο σταθμό των σημερινών επισκέψεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους Οπλίτες Ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό Περιφερειακό Ιατρείο. Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βραζιλία το ελεγχόμενο ναυάγιο του αεροπλανοφόρου Foch

Στη φόρα το ChatGPT Plus έναντι 20$ το μήνα

Επικίνδυνες γενικεύσεις βλέπει το ΚΚΕ στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα