ΑΘΗΝΑ
00:52
|
03.05.2024
Να τερματίσει την υποστήριξή της προς το ισραηλινό άπαρτχαϊντ απαιτεί από την Puma καμπάνια μποϊκοτάζ του κινήματος BDS με στόχο να πιέσει την εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Να τερματίσει τη συνενοχή της με το ισραηλινό αποικιοκρατικό και απαρτχάιντ καθεστώς» καλεί την γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma καμπάνια του κινήματος Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυσης και Κυρώσεων (Boycott, Divestment, Sanctions movement – BDS), που στοχεύει στον τερματισμό της της διεθνούς υποστήριξης της καταπίεσης των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ζητώντας το μποϊκοτάζ της εταιρίας λόγω της χορηγίας της στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ (IFA).

Σύμφωνα με το κίνημα, η Puma αποκαλύφθηκε ότι έχει συνάψει συμβόλαιο με έναν ισραηλινό διανομέα που διεξάγει εργασίες πώλησης σε ισραηλινούς οικισμούς που έχουν χτιστεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η PUMA είναι ο κύριος χορηγός της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFA), η οποία διοικεί και υπερασπίζεται για λογαριασμό ομάδων σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κίνημα. «Πείτε στην PUMA ότι έχει την ευθύνη να τερματίσει τη συνενοχή στο απαρτχάιντ» σημειώνει στη συνέχεια, καταλήγοντας πως «Η προοδευτική εικόνα της PUMA που πλασάρεται στο εμπόριο δεν μπορεί να κρύψει την υποστήριξή της στο ισραηλινό απαρτχάιντ. Η #PumaFam πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της και να ενωθεί με 200+ παλαιστινιακές ομάδες που καλούν την PUMA να εγκαταλείψει την IFA».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του BDS:

Την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Αμνηστία έγινε η τελευταία οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έκρινε το καθεστώς του Ισραήλ που καταπιέζει όλους τους Παλαιστίνιους ως ένοχο για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας του απαρτχάιντ. Η Διεθνής Αμνηστία είναι κατηγορηματική. Το Ισραήλ έχει «εισαγάγει νόμους, πολιτικές και πρακτικές που επιβάλουν συστηματικά και με σκληρότητα διακρίσεις εις βάρος των Παλαιστινίων».

Η υποστήριξη της PUMA προς το ισραηλινό απαρτχάιντ συμβάλλει στη διατήρηση αυτού του «σκληρού συστήματος κυριαρχίας», όπως ακριβώς ορισμένες εταιρείες ήταν για πολλά χρόνια συνένοχες στο νοτιοαφρικανικό απαρτχάιντ.

Η έκθεση της Αμνηστίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη “να διασφαλίσουν ότι δεν συμβάλλουν ή δεν επωφελούνται από το σύστημα του απαρτχάιντ” και να “σταματήσουν τις σχετικές δραστηριότητες”.

Αυτό σημαίνει εσένα, PUMA!

Πείτε στην PUMA ότι έχει την ευθύνη να τερματίσει τη συνενοχή στο απαρτχάιντ
Μεταξύ των «απάνθρωπων» πράξεων του Ισραήλ που καταγράφει η Αμνηστία συμπεριλαμβάνονται οι «μαζικές και σκληρές κατασχέσεις γης με σκοπό τη στέρηση και τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από τη γη και τα σπίτια τους».

Η PUMA υποστηρίζει αυτή τη σκληρή απαλλοτρίωση. Η PUMA είναι ο κύριος χορηγός της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFA), η οποία διοικεί και υπερασπίζεται για λογαριασμό ομάδων σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη.
Τα στελέχη της Puma είναι απασχολημένα με το να επωφελούνται από το απαρτχάιντ, οπότε μπορεί να μην έχουν χρόνο να διαβάσουν ολόκληρη την έκθεση. Ήρθε η ώρα η PUMA να σταματήσει να υποστηρίζει τις παράνομες αρπαγές γης από το Ισραήλ.

Η προοδευτική εικόνα της PUMA που πλασάρεται στο εμπόριο δεν μπορεί να κρύψει την υποστήριξή της στο ισραηλινό απαρτχάιντ. Η #PumaFam πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της και να ενωθεί με 200+ παλαιστινιακές ομάδες που καλούν την PUMA να εγκαταλείψει την IFA.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την έκτη καμπάνια του BDS κατά της γερμανικής εταιρείας από το 2018 για τον τερματισμό της χορηγίας της στην IFA. Τα προηγούμενα χρόνια, η εκστρατεία κατάφερε να αναγκάσει τον αθλητικό σύλλογο του Κατάρ να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Puma, ένα πανεπιστήμιο της Μαλαισίας να τερματίσει το συμβόλαιό του με την εταιρεία αθλητικών ειδών και τη βρετανική Chester F.C. να μην συνάψει συμβόλαιο μαζί της. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η BDS διοργάνωσε δραστηριότητες σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο για να ασκήσει πίεση στην Puma να σταματήσει τη χορηγία της στην IFA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα