ΑΘΗΝΑ
01:42
|
20.04.2024
Σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» από 21-25 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά θα προσφέρουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων και την καθοδήγηση για τη σωστή αντιμετώπισή τους.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», το οποίο από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε παιδί της Αθήνας, να εξεταστεί δωρεάν.

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία -οδοντιατρείο, παιδιατρικό ιατρείο, οφθαλμιατρείο και ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο- και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα παιδιά, τα οποία θα εξεταστούν, θα λάβουν από τους εξειδικευμένους γιατρούς και οδοντιάτρους ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου ανά ειδικότητα, έτσι ώστε οι γονείς και οι κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για τη σημασία και την αναγκαιότητα της πρόληψης στην υγεία του πληθυσμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση κυρίως της μαθητικής κοινότητας. 

Κατά τη διαδικασία, θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας κατά της Covid-19. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) σε όλα τα παιδιά πριν από κάθε εξέταση και θα ληφθούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής με τακτικές απολυμάνσεις, όπου απαιτείται. 

Οι συνοδοί γονείς των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ατομικά βιβλιάρια υγείας τους. Σε περίπτωση, που τα παιδιά συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης των γονέων/κηδεμόνων.

Πληροφορίες και ραντεβού

Οι δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, το οποίο θα κλείνεται με σειρά προτεραιότητας. Το ωράριο λειτουργίας του κινητού Πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» είναι από τις 9:00 μέχρι τις 16:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες/ραντεβού στο τηλέφωνο: 210-2015510 εσωτ. 119 – 120.(καθημερινά 09:00 -15:00)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα