ΑΘΗΝΑ
18:54
|
18.05.2024
Ο υπάλληλος απολύθηκε επειδή τόλμησε να διεκδικήσει την προσαύξηση λόγω εργασίας τις ημέρες που κηρύχτηκαν αργίες λόγω παγετού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους στην εταιρία ταχυδρομικών υπηρεσιών Courier Skroutz καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο υπάλληλος απολύθηκε επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του, την προσαύξηση λόγω εργασίας τις ημέρες που κηρύχτηκαν ως αργίες λόγω παγετού.

Το ΣΕΤΤΑ επισημαίνει πως έστειλε υπόμνημα στα υπουργεία Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, όπου υποδείκνυε να παρθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων του κλάδου για όσο διαρκέσει ο παγετός.

Το συνδικάτο τονίζει πως έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών από εργαζόμενους σε ταχυδρομεία και ταχυμεταφορές αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση μεγάλης εταιρίας που κάλεσε τους εργάτες να δουλέψουν στις 24 Ιανουαρίου και στις 25 του ίδιου μήνα μολονότι οι μέρες αυτές κηρύχθηκαν με Υπουργική Απόφαση ως αργία.

Το συνδικάτο αναφέρει και την δικαιολογία της εταιρίας Skroutz Last Mile Courier πως ο εργαζόμενος απολύθηκε επειδή… «δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία της» και «δεν τίθεται κανένα ζήτημα απόδοσης του συναδέλφου στη δουλειά του και ότι προτίθεται να του εξασφαλίσει και συστατική αποστολή!».

Η ανακοίνωση του συνδικάτου καταλήγει με τη διαβεβαίωση πως δεν θα επιτρέψει να περάσει η «φιλοσοφία» της εργοδοσίας που δεν είναι άλλη «από εργαζόμενους με σκυμμένο κεφάλι, να δουλεύουν σαν σκλάβοι, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, και που όποιος διεκδικήσει κάτι να απολύεται εκδικητικά, παραδειγματικά ώστε να μην ξεσηκωθούν και οι υπόλοιποι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα