ΑΘΗΝΑ
10:47
|
30.04.2024
Γιάννης Τοπαλούδης: «Ζούμε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλευρό της μάνας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκαν σήμερα από το πρωί η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο, καθώς και η μητέρα της Ερατούς, που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2019 στη Μυτιλήνη.

«Σήμερα είναι η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και αφορά την έφεση που έχουν κάνει οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη. Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατός της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης παραχώρησε δηλώσεις έξω από το Εφετείο, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της οικογένειας για πραγματικά ισόβια στους δύο κατηγορούμενους

«Θα συναντήσουμε πρώτη φορά τους βιαστές και τους ειδεχθείς δολοφόνους του παιδιού μας. Είναι δύσκολο και σκληρό. Δυστυχώς όσο και να θέλουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ψυχολογική κατάσταση του γονιού που χάνει έτσι το παιδί του δεν γιατρεύεται ποτέ. Αναμένουμε να μείνει η ποινή έτσι όπως είναι πρωτόδικα.

Αυτό ήταν κάτι που μας χαροποίησε μόνο στιγμιαία, δεν υπάρχει χαρά στην οικογένειά μας για αυτά δεν πληρώνει κανένας. Όχι μόνο για τη δική μας οικογένεια αλλά για όλες τις οικογένειες οι οποίες πλέον ζουν σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο.

Αυτό που θέλω να πω για άλλη μια φορά τα ισόβια επιτέλους για αυτά τα τέρατα θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και θα το φωνάζουμε μέχρι να πεθάνουμε.

Εάν κάποιοι δεν έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους θα τα ανοίξουν, εμείς είμαστε εδώ η ελληνική κοινωνία, οι γονείς της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας, της Καρολάιν, της Ερατούς είμαστε εδώ παρόντες για να φωνάζουμε».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα