ΑΘΗΝΑ
00:47
|
07.05.2024
Ένας έφηβος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών χθες Κυριακή στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 17χρονο Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στην πόλη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν τη Δευτέρα το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλάχ σκοτώθηκε στο χωριό Σιλάτ αλ-Χαριθίγια.  Ισραηλινά στρατεύματα έφτασαν αργά το απόγευμα της Κυριακής για να γκρεμίσουν το σπίτι του Μοχάμεντ Τζαραντάτ, ενός άνδρα που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν Ισραηλινό στα τέλη του περασμένου έτους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το βράδυ της Κυριακής στρατιώτες και Παλαιστίνιοι ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «βίαιες ταραχές» ξέσπασαν πριν από την προγραμματισμένη κατεδάφιση, «με τη συμμετοχή εκατοντάδων Παλαιστινίων», ορισμένοι από τους οποίους πέταξαν εκρηκτικά στα ισραηλινά στρατεύματα.

«Τα στρατεύματα αναγνώρισαν έναν αριθμό ένοπλων ταραχοποιών και πυροβόλησαν προς το μέρος τους για να εξουδετερώσουν την απειλή», ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να σχολιάσει ευθέως τον θάνατο του εφήβου. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 10 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς.

Ο Μοχάμεντ Τζαραντάτ κατηγορείται για τη δολοφονία ενός Ισραηλινού σε επίθεση με πυροβολισμούς σε ένα αυτοκίνητο κοντά στο παράνομο εβραϊκό φυλάκιο του Χομές στις 16 Δεκεμβρίου. Ο πρώην οικισμός εκκενώθηκε ως μέρος της αποχώρησης του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι κατεδαφίσεις που πραγματοποιούνται στα σπίτια των Παλαιστινίων που κάνουν «έκνομες ενέργειες» μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων. Ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταδικάσει τη συγκεκριμένα τακτική, η οποία συχνά στοχεύει σπίτια όπου μένουν και άλλα μέλη της οικογένειας, ως συλλογική τιμωρία.

ΠΗΓΗ: Aljazeera.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα